Hopp til hovedinnhold

  1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Baking
  4. Lag hjemmelagde marshmallows lekende lett
Baking

Lag hjemmelagde marshmallows lekende lett

Det er enklere å lage marshmallows enn man skulle tro. Her får du oppskrift og fremgangsmåte på marshmallows som danker ut variantene du finner i butikkhylla.

Lag hjemmelagde marshmallows lekende lett

Ved å spille av videoen, godtar du YouTubes bruk av informasjonskapsler. Mer info.

Mmmmm-marshmallows! Uansett om du liker marshmallows best i kakao, over bålet eller spiser dem som de er, vil du elske disse hjemmelagde marshmallowsene. Takket være vaniljesukker med ekte vanilje er de mye bedre enn alternativet du finner i butikkhylla. De er heller ikke vanskelige å lage. Med riktig utstyr går det lekende lett.

La hjemmelagde marshmallows ta kakaoen til nye høyder. Foto: Marianne Pfeffer Gjengedal

Hjemmelagde marshmallows

Ingredienser:

Slik gjør du:

  1. Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann.
  2. Ha 1,5 dl vann og sukker i en tykkbunnet kjele og kok til det er en sirup på 120 ºC. Bruk et sukkertermometer for å sjekke at du har riktig temperatur. Riktig temperatur gir nemlig best konsistens på marshmallowsen. Ta kjelen av platen.
  3. Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i sirupen.
  4. Visp eggehviter i en kjøkkenmaskin til det begynner å skumme.
  5. Rør vaniljesukker ut i sirupen og hell den fortsatt glovarme sirupen i marengsen mens kjøkkenmaskinen går. Fortsett å piske til massen er tykk og blank, men fortsatt litt varm.
  6. Fordel ⅔ av marshmallow-massen i to boller, slik at du har omtrent lik mengde i tre boller. Ha litt grønn konditorfarge og litt rosa konditorfarge i hver sin bolle og vend rundt med en slikkepott til du har en lys rosa og lys grønn marshmallows-masse. Hell det rosa og det grønne tilbake i den hvite, før du vender rundt én gang. Slik marmorerer du de tre fargene sammen.
  7. Ha litt nøytral olje på tørkepapir og smør et tynt lag olje på et bakepapir.
  8. Ha marshmallows-massen over på papiret og stryk ut til ca 2 cm lag. La stå en times tid til det har stivnet. Dryss finkornet sukker på toppen og vend over på benken, ta av bakepapiret og dryss over sukker.
  9. Ha litt olje på en skarp kniv og skjær marshmallowsen i terninger. Ha sukker på alle sider av bitene. Du kan også ha litt olje på pepperkakeformer og stikk ut morsomme fasonger.

Hjemmelagde marshmallows med sukkerstrø og ulike former. Foto: Marianne Pfeffer Gjengedal

Marshmallowsen som er til overs kan du legge i en lufttett boks – og nyte litt nå og da.

Smart utstyr:

Kjøkkenvekt
Kasserolle
Visp
Kjøkkenmaskin
Bakebolle
Sukkertermometer
Pastafarge
Slikkepott
Kokkekniv
Kakeutstikker
Oppbevaringsglass