<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">

Lag ditt eget skrivebord

Lag ditt eget skrivebord

Slik lager du ditt eget skrivebord!

Å lage ditt helt egne og personlige skrivebord er ikke så vanskelig som man skulle tro! Hjemmesnekrede møbler har dessuten mye mer sjel og affeksjonsverdi enn ferdigkjøpte. Se her hvordan du selv kan snekre sammen ditt eget unike møbel med hjelp fra Ole fra Eventyrlig Oppussing.

Steg 1. Planlegging

Planlegg godt før du starter og ta så nøyaktige mål som mulig. Da slipper du et vinglete og ujevnt bord.

Til dette skrivebordet er plankene til bordplaten 140cm lange og 80cm i bredden til sammen. Dette kan justeres om du ønsker et lengre eller bredere bord. Beina til bordet er 75cm med vinkel på 10 grader.

Steg 2. Bordplaten

Legg sammen plankene som skal bli til bordplaten ved siden av hverandre. For å holde plankene sammen, bruker du lange skruer som skrus gjennom på langs.

Legg gjerne en ”juksestrek” tvers over plankene før du begynner å skru når de ligger helt rett. Slik kan du enkelt finne tilbake til riktig posisjon om plankene skulle flytte på seg underveis.

Skru deretter to og to planker sammen og marker med en blyant der du satt skruen slik at de ikke kræsjer inn i hverandre ettersom du skrur inn resten.

Steg 3. Bein til bordet

Ved å skjære til beina i en 10 graders vinkel både oppe og nede vil du få et stabilt bord! Bruk en gradskive, marker med blyant og sag til. Husk at du mister cirka en centimeter av lengden på beinet ved å sage i vinkel så beregn to ekstra cm på den originale plankelengden.

Steg 4. Feste beina

Når du skal feste beina til bordet vrir du alle beina i en 45 graders vinkel ut mot kanten av bordet. Plasser beina under bordplaten slik at de ikke kommer på utsiden av platen når du snur bordet.

Husk og måle slik at det blir likt mellomrom mellom bordbeinene og kutt til en planke som skal gå på tvers mellom beina på hver side. Dette gir et stabilt bord. Husk og kutte endene på denne planken i 45 grader etter vinklingen på bordbeina. Plasser 15 cm inn fra bordkanten og fest med skruer. Pass på at skruen ikke går gjennom bordplaten ved å vinkle skruen.

Steg 5. Siste touch!
Snu bordet og skru inn skruer fra overflaten og ned i støttekonstruksjonen på beina. Da sitter de godt på! Puss deretter godt over slik at det ikke er noen flisete kanter. Mal i den fargen du selv ønsker og du har ditt egne og personlige skrivebord!

Dette trenger du