1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Baking
  4. Krumkaker med det lille ekstra
Baking

Krumkaker med det lille ekstra

Krumkaker er en klassisk julekake som du kan fylle med masse godt. Her får du oppskrift og tips til ny vri på denne tradisjonelle julekaken.

Krumkaker med det lille ekstra

Det som er fint med krumkaker er at det er så fleksibelt. Du kan fint velge å lage krumkaker i sin tradisjonelle form, men du kan også forme krumkaker som en skål du kan fylle med is, krem eller bær! Og vil du jazze opp kremen kan du lage multekrem, eller bruke syltetøy du har i kjøleskapet. Vipps har du blåbærkrem eller jordbærkrem.

Bruker du krumkakepinne med klemme er det enklere å få den tradisjonelle formen på krumkakene. Foto: Wilfa AS

Krumkake-oppskrift

Ingredienser:

  • Egg
  • Hvetemel
  • Sukker
  • Smør
  • Kardemomme

Fremgangsmåte (30 krumkaker):

  1. Ta utgangspunkt i tre egg. Det er vekten av tre egg som er avgjørende for hvor mye av de andre ingrediensene man skal bruke. Veier eggene 200 gram, skal du bruke 200 gram hvetemel, 200 gram sukker og 200 gram smør.
  2. Visp eggene og sukkeret sammen til eggedosis. Bruk en kjøkkenmaskin for å unngå utslitte armer.
  3. Smelt smøret i en liten gryte, og avkjøl.
  4. Når eggedosisen er stivpisket, sikter du hvetemelet inn i eggedosisen.
  5. Tilsett ca. 1/2 ts kardemomme.
  6. Tilsett avkjølt smeltet smør, og rør det forsiktig inn i røren.
  7. La røren hvile i minimum 30 minutter.
  8. Når røren har hvilt, og krumkakejernet er varmt, tar du en god spiseskje med røren og legge midt på jernet.
  9. Press jernet litt ned for å forsikre at røren blir spredt godt.
  10. Det tar ca. 1 1/2 minutt til krumkaken er klar til å rulles med med krumkakepinnen. Den skal ha en fin gyllen farge.
  11. Legg deretter krumkaken på en avkjølingsrist som har godt med luft under.

Er du i det kreative hjørnet?

Krumkaker er en fleksibel julekake, og er du litt lei av den tradisjonelle krumkakeformen kan du enkelt lage skåler av krumkaken istedenfor. Da legger du rett og slett den varme krumkaken over et stort glass, og lar den stivne over glasset. Da får du fine bølgete kanter, og krumkaken ser ut som en dessertskål.