<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">

Krumkaker med det lille ekstra

Krumkaker er en klassisk og kjær julekake som du kan fylle med masse godt. Jernia-Espen viser deg hvordan du lager både krumkaker i sin tradisjonelle form og som skål som du kan fylle med is, krem eller bær!

Krumkaker med det lille ekstra

Når Jernia-Espen skal lage julekaker, så er krumkaker som er slager’n. Det som er fint med krumkaker er at det er så fleksibelt; man kan forandre formen og man kan fylle dem med forskjellige ting, som for eksempel multekrem, eller lage krem basert på hva slags syltetøy du har i kjøleskapet, for eksempel blåbærsyltetøy, eller jordbærsyltetøy.

Krumkake-oppskriften

Ingredienser:

 • Hvetemel
 • Sukker
 • Smør
 • Kardemomme

Fremgangsmåte (30 krumkaker):

 1. Ta utgangspunkt i tre egg. Det er vekten av tre egg som er avgjørende for hvor mye av de andre ingrediensene man skal bruke. I eksempelet i videoen så veide de tre eggene 190g, så da skal man bruke 190g hvetemel, 190g sukker, og 190g smeltet smør.
 2. Visp eggene og sukkeret sammen til eggedosis. For å ikke slite ut armene dine, så anbefaler vi å bruke en kjøkkenmaskin.
 3. Smelt smøret i en liten gryte.
 4. Når eggedosisen er stivpisket, sikter du hvetemelet inn i eggedosisen.
 5. Tilsett ca. 1/2 ts kardemomme.
 6. Tilsett smeltet smør (NB! smøret må være avkjølt), og rør det forsiktig inn i røren.
 7. La røren hvile i minimum 30 minutter.
 8. Når røren har hvilt, og krumkakejernet er varmt, tar du en god spiseskje med røren og legge midt på jernet.
 9. Press jernet litt ned for å forsikre at røren blir spredt godt.
 10. Det tar ca. 1 1/2 minutt til krumkaken er klar til å rulles med med krumkakepinnen. Den skal ha en fin gyllen farge.
 11. Legg deretter krumkaken på en avkjølingsrist som har godt med luft under.

Er du i det kreative hjørnet?

Krumkaker er en fleksibel julekake, og er du litt lei av den tradisjonelle krumkakeformen, eller at det ikke passer til ditt formål, så kan du lage skåler av krumkaken istedenfor. Det du gjør da, er at du rett og slett tar og legger krumkaken over stort glass (som vist i filmen over). Da får du fine bølgete kanter og  krumkaken ser ut som en dessertskål.

 

Vi anbefaler