1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Kjøkken
  4. Kjøpe ny blender? Husk dette
Kjøkken

Kjøpe ny blender? Husk dette

En blender har langt flere bruksområder enn bare smoothies, men eksperten råder deg til å sjekke at den har disse smarte kvalitetene.

Kjøpe ny blender? Husk dette

Blenderen er et vanlig syn på det norske kjøkkenet. Den kan brukes til å lage en energigivende smoothie etter trening, eller forfriskende daquiri og margarita.

For at du skal få mest mulig ut av den, gjelder det å kjøpe en som passer dine bruksområder og behov. Her er gode råd.

LES OGSÅ: Slik får du skarpe kjøkkenkniver

BLENDER: De fleste forbinder en blender med smoothie, men en god blender jobber godt med alt som er basert på væske og du kan derfor like gjerne bruke den til å lage supper og pureer. Prøv for eksempel å lage dine egen, smakfulle tomatsaus.

Kraft, kvalitet og kapasitet

Smoothies er ikke det eneste du kan bruke en blender til. Siden de fleste blendere fungerer best når de kan jobbe med mye væske, er den også fin til å lage supper og pureer.

– Til mykere ingredienser, for eksempel når du skal lage supper eller pureer, så fungerer blenderne ganske likt. Bare pass på at du ikke fyller blenderen for full hvis du skal få et bra resultat, sier Mari Birgitte Ruud, butikksjef ved Jernia Råholt.

– Men en god og kraftig blender kan ofte takle tøffere jobber, med mindre væske, som for eksempel når du lager iskrem, hummus og nøttesmør, legger hun til.

SE OGSÅ: Frisk start med grønn smoothie.

Knivbladene er viktig

Isbiter og frosne bær krever kraft for å knuses – særlig hvis du vil lage en tykk smoothie med lite væske, eller du foretrekker yoghurt i stedet for mer flytende ingredienser.

Jo bedre blenderen er, dess bedre vil den takle oppgaver med mindre væske. Men det handler ikke ene og alene om hvor kraftig motor den har. Det er en annen faktor som også spiller inn.

– Ta en titt på hvordan knivbladene er designet. Det er nemlig viktig for hvordan den deler og kutter opp ingrediensene, sier hun.

LES OGSÅ: 10 hemmeligheter til perfekte kaker

BLENDER: Det er ikke ene og alene motoren på blenderen som avgjør kvaliteten på den. Ifølge eksperten bør du også se på hvordan knivbladene er designet.

Hva er viktig for deg?

Prisen på en blender henger ofte sammen med kapasiteten og kvaliteten på apparatet.

Før du bestemmer deg for hvilken blender du skal gå for er det lurt å tenke over hva du ønsker å bruke den til, og hvilke oppgaver du vil at den skal takle.

Skal den brukes mest til en porsjon frokostsmoothie til deg selv? Ønsker du at den skal kunne romme større mengder? Er det viktig at den er stillegående, eller er det viktigere at den kan knuse harde ingredienser som nøtter og is? Dette er spørsmål du bør stille deg selv før du valget.

Se at den er enkel å demontere

Ruud har også et annet tips til hva du bør se etter i en blender.

– Det er også lurt å se på hvor enkel blenderen er å bruke, og om den er enkel å rengjøre, anbefaler hun.

De fleste blendere kan demonteres i flere deler slik at det blir enklere å rengjøre. Se til at blenderen er lett å demontere og sette sammen igjen. Demontering gjør det også mulig å vaske noen av delene i oppvaskmaskin.

LES OGSÅ: Så enkelt unngår du å kaste mat