1. Hjem
 2. Inspirasjon
 3. Kjøkken
 4. Kjøkkenmagi med dressingflaske – tryll med disse 4 oppskriftene
Kjøkken

Kjøkkenmagi med dressingflaske – tryll med disse 4 oppskriftene

Det er lite som skal til for å piffe opp hverdagen. Eller hverdagsmaten rettere sagt.

Kjøkkenmagi med dressingflaske – tryll med disse 4 oppskriftene

Med noen små triks i ermet, og smarte hjelpemidler er du langt på vei. Her får du 4 oppskrifter du kan legge på flaske, og nyte når anledningen måtte by seg. En dressingflaske.

Dressingflaske som er ideell til krydderolje, eddik, marinade, dressing og sirup, og spesielt om du lager det selv. Flasken er også perfekt å bruke til kreative anretninger. Lokket forblir åpent når du heller, og lukker helt tett ved oppbevaring og risting.

Hjemmelaget krydderolje

En god krydderolje kan brukes til mye. Bruk den som dipp til godt italiensk brød, på salat, på ovnsbakte poteter eller som smakstilsetter på fisk, kylling eller kjøtt.

Bruk friske krydderurter som rosmarin, basilikum og timian. Legg krydderurtene sammen med litt chili eller hvitløk i en ren dressingflaske. Hell en god olivenolje over og lukk flasken. La alt stå å trekke i cirka en uke.

Ønsker du sterk smak på oljen kan du gi oljen og krydderurtene en rask oppvarming til 50-55 °C. Det frigjør smak fra krydder og chili, og er et smart triks dersom du skal bruke tørre krydderurter. Pass derimot på at varmen ikke oversiger 55°C da for høy varme kan endre smaken. Noen krydderurter kan bli bitre ved for høy varme.

Krydderoljen kan holde opptil 2 måneder. Ta ut krydderurtene når du har fått den smaksintensiteten du ønsker, slik at oljen ikke blir for sterk. Smakspreferanser er individuelle, så her er det best å prøve seg fram.

Soyamarinade til kylling og svinekjøtt

Lyst og magert kjøtt smaker ekstra godt om det får lov til å godgjøre seg i marinade før tilberedning. Denne soyamarianden bør prøves neste gang du har kylling eller svin på menyen.

 • 1 dl soyasaus
 • 6 ss honning
 • 3 ss olivenolje
 • 1 ss balsamico
 • 1 ss ingefærpulver
 • 1 ss hvitløkspulver

Ha alle ingredienser i en bolle og rør godt sammen. Alternativt kan du bruke en dressingflaske med tett tut slik at du trygt kan riste sammen smakene uten søl.

La kjøttet trekke i minst 2 timer slik at smakene får satt seg. Vi lover et smakfullt resultat.

Sitrondressing til salat, potet og fisk

At sitron gjør seg godt på fisk er kanskje ingen nyhet. Denne sitrondressingen er ikke bare god på fisk, men gjør seg like godt til både poteter og salat. Og med en liten vri til og med på kake.

 • 2,5 dl lettrømme
 • 2 ts finrevet sitronskall (usprøytet)
 • 1 ss friskpresset sitronsaft
 • 1/2 ts salt
 • Pepper (etter smak)

Bland rømme, sitronskall, sitronsaft og salt i en liten bolle, og smak til med pepper. Ha dressingen over i en dressingflaske slik at servering blir enkel og elegant. Og blir det noe igjen kan du sette lokket godt på og oppbevare resten i kjøleskapet.

Tips: Erstatt salt og pepper med sukker og denne sitrondressingen blir god til kake.

Bringebærsirup

Apropos kake. Bringebærsirup er skikkelig godt til kake. Men også til is, pannekaker, yoghurt eller som topping på kjøleskapsgrøten. Og den er enkel å lage.

 • 500 g bringebær (gjerne frosne)
 • 2 dl vann
 • 100 gram brunt sukker

Ha bringebær og vann i en kjele og la det småkoke på lav varme i ca 20 minutter. Sil blandingen slik at de små bringebærfrøene siles vekk. Tilsett det brune sukkeret og la det småkoke videre i ca 10 minutter.

Det er enklere å gjøre anretningen delikat med en dressingflaske med smal tut.

Tips: Når sirupen er avkjølt kan du ha den over i en dressingflaske med lokk. Ikke bare holder den seg godt på lukket flaske, men det er også enkelt å lage flotte danderinger med sirupen.