- Hjem
- Inspirasjon
- Baking
- Oppskrift på deilige kanelboller
Oppskrift på deilige kanelboller
4. oktober er kanelbollens dag. Ta deg en velfortjent pause i hverdagen og nyt en stor, god kanelbolle. Om du vil bake den selv gir vi deg oppskriften her.
Oppskift på kanelboller som gir ca 22 kanelboller
Ingredienser til kanelboller
Grunndeig:
- 150 gram smør
- 5 dl helmelk
- 50 gram gjær
- 1/2 ts salt
- 1,25 dl sukker
- 1 egg
- 15 dl hvetemel
Fyll:
- 100 gram smør
- 1 dl sukker
- 4 ts malt kanel
Pensling og dryss:
- 1 egg
- 4 ss perlesukker
Slik gjør du:
- Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen være fingervarm (37°C). Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.
- Tilsett salt sukker og egg. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Dekk med plast og sett deigen til heving et lunt sted i ca. 30 minutter.
- Rør sammen romtemperert smør, sukker og kanel til fyllet. Del deigen i to deler og kjevle ut hver av de til en leiv på ca 20 x 45 cm. Smør fyllet utover. Rull sammen og skjær i ca 2 cm brede biter.
- Sett stekeovnen på 250°C. Legg bollene med en av snittflatene ned på en stekeplate dekket med bakepapir. Etterhev i 30 minutter under plast.
- Pensle med sammenvispet egg og strø med perlesukker. Stek midt i ovnen, ca 7-8 minutter. Avkjøl på rist.
Oppskrift: tine.no