1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Rengjøring
  4. Hvordan vaske markiser så gode som nye?
Rengjøring

Hvordan vaske markiser så gode som nye?

Vask av markiser og parasoller er nødvendig for å unngå jordslag og langvarige fuktskader. Heldigvis er renholdet fort gjort, og veldig enkelt.

Hvordan vaske markiser så gode som nye?

Her får du tips både for enkel vask av markiser, og hva du må gjøre dersom de har fått jordslag.

Enkel vask av markiser

Markiser og parasoller beskytter oss fra sol og varme både ute og inne. Både markiser og parasoller er utsatt for regn, smuss og annen skitt- markiser spesielt da de er montert på vegg og utvendig fasade.

Enkelt renhold sørger for lengre levetid og forebygger at sorte flekker av jordslag eller alger setter seg. For en kjapp vask av markiser holder det med varmt og mildt såpevann. Bruk gjerne Zalo eller annet ammoniakkfritt middel. Vask markiser og parasoll med klut og la sola tørke dem. Mild såpe bevarer impregneringen og sørger for at markise og parasoll bevarer sin evne til å frastøte regn. Vi anbefaler enkel vask både vår og høst.

Hvordan fjerne jordslag fra markiser?

Har det allerede satt seg flekker av jordslag og alger må du gå litt hardere til verks!

For å fjerne jordslag på markiser kan du bruke en markiserens som effektivt fjerner flekker. Til fjerning av jordslag anbefaler vi Ship Shape Jordslagfjerner. Ship Shape Jordslagfjerner kan brukes på markiser, parasoller, båtkalesjer, plastmøbler o.l.

Kan også brukes på båtkalasjer og plastmøbler

I tillegg til markiserens trenger du en sprayflaske eller sprøytekanne for påføring. Bruk gjerne hansker for å beskytte hendene. Etter virketiden skyller du markisen med vann og lar den tørke.

Jordslagfjerner er et sterkt middel så det er viktig at markisen eller parasollen impregneres på nytt etter rengjøring. Velg en impregnering som er egnet til grove tekstiler, og som puster slik at damp og fuktighet kan passere og forhindrer fukt- og råteskade.

Etter impregnering er markisen så god som ny! Fortsett med enkel rengjøring to ganger i året, så vil markiser og parasoll vare enda lengre – godt for både lommeboka og miljøet!