1. Hjem
 2. Inspirasjon
 3. Grill
 4. Har du hørt om indirekte grilling?
Grill

Har du hørt om indirekte grilling?

Indirekte grilling er en grillmetode som kan brukes ved grilling på kullgrill, gassgrill, pelletsgrill og elektrisk grill. Vi gir deg en rask innføring i begrepet indirekte grilling.

Har du hørt om indirekte grilling?

Ved indirekte grilling fjernes maten fra varmekilden, men påføres allikevel høy temperatur takket være lokket på grillen. Indirekte grilling kan sammenlignes med å legge maten i stekeovnen, og brukes mest til store kjøttstykker som trenger lengre steketid og fisk.Mange griller har termometer i lokket, noe som kan være kjekt å ha for å beregne hvor lenge kjøttet skal grilles. Ofte kan det også være lurt å bruke et steketermometer for å være helt sikker på at maten er ferdig, før du serverer.

Perfekt stekeresultat med grilltermometer

STEKETERMOMETER TRÅDLØS

CHAR-BROIL

STEKETERMOMETER TRÅDLØS

  5-punkts måling som gjør resultatet mer eksakt

  Forhåndsinnstillinger for 5 ulike kjøtt varianter

  5-punkts måling som gjør resultatet mer eksakt

Medlemspris

299,-

Ikke medlem 549,-

Husk å plasser en aluminiumsform i bunnen til å fange opp alt stekefettet.Indirekte grilling passer perfekt til:

 • Hel kalkun
 • Hel kylling
 • Stor stek
 • Lammelår
 • Brød

Kullgrill:

For å grille indirekte med kullgrill plasserer du kullene på to av sidene av grillen, og lar midten være fri. Plassér brikettene hele veien rundt langs kantene. Når brikettene gløder og kjøttet legges i midten, vil varmen fra brikettene trekke opp langs kantene rundt hele kjøttet som ligger i midten. Dette gir en jevn og fin steketemperatur under lokket.

Gassgrill:

Indirekte grilling på en gassgrill får du til ved at du lar én brenner være avskrudd, mens øvrige brennere sørger for varme under lokket. Maten plasseres på den «kalde» delen og lokket vil sørge for at varmen fordeles jevnt rundt kjøttstykket. På flere gassgriller kan du også skru ned varmen på brennerne såpass mye at du kan bruke gassgrillen med alle brennere på som en stekeovn. De fleste gassgrill har termometer i lokket. Dette er et viktig hjelpemiddel for å sørge for riktig temperatur gjennom grillprosessen.

Elektrisk grill:

En elektrisk grill er ypperlig til indirekte grilling. I og med at du stiller grillen inn på en gitt temperatur, som på en stekeovn, vil den elektriske grillen fungere akkurat som en utendørs stekeovn. Bruk et steketermometer for å sikre riktig kjernetemperatur på kjøttet eller fisken.

Pelletsgrill:

Pelletsgrill fungerer utmerket til indirekte grilling. Temperaturen stilles inn nøyaktig på det du ønsker den skal være, i tillegg følger det med steketermometer som du kobler direkte til grillen, og den gir deg beskjed når kjøttet er klart.