1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Baking
  4. Hjemmelaget påskeegg av sjokolade
Baking

Hjemmelaget påskeegg av sjokolade

Påske er rett rundt svingen og årets påskeegg skal planlegges. Uansett om det skal arrangeres påskeeggjakt eller ei, vil påskeharen sannsynligvis sørge for påskegodteri også i år. Se så enkelt lager du hjemmelaget påskeegg av sjokolade.

Hjemmelaget påskeegg av sjokolade

Ved å spille av videoen, godtar du YouTube's bruk av informasjonskapsler. Mer info.

I tradisjon tro lager vi påskepynt og gleder oss til at påskeharen skal komme sprettende. Butikkene bugner av påskeegg, påskemarsipan og annet påskesnadder, men hadde det ikke vært gøy å lage det helt selv? I år utfordrer vi deg til å lage hjemmelaget påskeegg- og vi er sikre på at du vil lykkes!

Hjemmelaget påskeegg av sjokolade

La oss avsløre hemmeligheten først som sist. Den aller enkleste måten å lykkes med påskeeggene på, er å bruke non-temp sjokolade. Med non-temp sjokolade slipper du nemlig prosessen med å temperere sjokoladen. Velg din favoritt blant hvit, mørk eller melkesjokolade. Eller velg alle!

Riktig utstyr: Med litt kreativitet og riktig utstyr er det enkelt å lykkes med hjemmelaget påskeegg. Det viktigste esset i ermet er non-temp sjokolade. Foto: Marianne Pfeffer Gjengedal

Slik gjør du:

Fyll en kjele med ca. 1 liter vann. Plasser en stål- eller glassbolle i kjelen slik at den hviler rett over vannet. Hell non-temp sjokolade i stål- eller glassbollen og varm opp vannet i kjelen. På denne måte smelter sjokoladen med indirekte varme. Bruk gjerne et steketermometer i prosessen da det er viktig at temperaturen ikke overstiger 45-50 ºC under smelting. Rør om med en slikkepott eller sleiv til sjokoladen er smeltet.

Når sjokoladen har smeltet heller du sjokoladen i en eggform, og dreier formen rundt slik at sjokoladen fordeler seg jevnt i formen. Og får du sjokolade til overs kan den brukes til å lage deilig sjokoladekonfekt.

Når sjokoladen er stivnet tas den forsiktig ut av ut av formen. Fyll en halvdel av påskeegget med påskegodteri og forsegl godsakene i påvente av påskeeggjakten.

Å forsegle egget gjør du enkelt ved å smelte kanten på den ene halvdelen av egget. Gjør det gjerne ved hjelp av den varme kjelebunnen. Når kanten er smeltet settes denne halvdelen fast på halvdelen som er fylt med påskesnop. Om du ønsker ekstra wow-effekt kan du spraye eggene med spiselig fargespray. Og har du ikke testet fargespray før, kan det også anbefales neste gang du vil løfte pyntingen av kaker, muffins eller desserter til nye høyder.

Wow-effekt: Spiselig fargespray gir en ny dimensjon til styling og eleganse på alt fra sjokolade og kaker til cupcakes og desserter. Foto: Marianne Pfeffer Gjengedal

Da er det bare å ønske påskeharen hjertelig velkommen og lykke til i påskeeggjakten!

Enkelt å lykkes: Non-temp sjokolade er enkelt å jobbe med og stivner helt uten temperering. Foto: Marianne Pfeffer Gjengedal.