1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Hjemmelaget julepynt med eikenøtter fra hagen

Hjemmelaget julepynt med eikenøtter fra hagen

DIY julepynt! Ikke bare er det hyggelig å lage noe sammen, men å kunne pakke frem hjemmelaget julepynt år etter år gjør høytiden ekstra hyggelig.

Hjemmelaget julepynt med eikenøtter fra hagen

Ved å spille av videoen, godtar du YouTube's bruk av informasjonskapsler. Mer info.

DIY julepynt på budsjett

Det trenger slett ikke kreve mye utstyr eller være kostbart å lage hjemmelaget julepynt. Naturen byr på en drøss av naturlige materialer som du kan plukke selv. Med enkle triks kan du forvandle for eksempel eikenøtter du plukker ute til lekker hjemmelaget julepynt.

Etter du har varmebehandlet nøttene kan denne julepynten brukes flere år etter! Disse små, dekorative gylne nøttene kan du bruke til å dekorere julebordet eller feste i tråd og henge på treet.

Dette trenger du:

Fremgangsmåte:

  1. Legg først nøttene i ovnen på 100 grader i 45 minutter for å trekke ut så mye fukt som mulig. Ta av «hatten» på nøttene. Disse limer du på igjen senere.
  2. Når nøttene er ferdig varmebehandlet, er det på tide å spraye dem. Pass på å dekke underlaget godt så du ikke får spraymaling på bordet eller gulvet.
  3. Bruk så en planke eller lignende og fest en dobbelsidig teip på.
  4. Deretter plasserer du eikenøttene med bunnen ned i teipen og sprayer med lakken i gull.
  5. La det første laget tørke. For at gullet skal sitte ekstra godt på kan du spraye med et lag klarlakk.
  6. Når lakken har tørket er det på tide å lime på hattene på bunnen av nøtten igjen. Hattene har vi valgt å ikke spraye for å få frem kontrasten mellom gull og den naturlige fargen fra nøtten.

Så enkelt kan det også gjøres.

Og det er ikke bare eikenøtter som kan lakkeres. Har du noen gamle julekuler, julepynt eller figurer som du har lyst til å freshe litt opp? Bruk lakken i gull og spray over for en helt ny pyntegjenstand. Om du heller foretrekker sølv til ditt julehjem kan du også bruke denne fargen istedenfor. Hva med noen lekre kongler i sølv? Eller en trollhassel i gull dekorert med eikenøttene?