1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Gaver
  4. Hardanger Bestikk – En fantastisk gave å gi og å få
Gaver

Hardanger Bestikk – En fantastisk gave å gi og å få

Er du på jakt etter nytt bestikk eller en gave av høy kvalitet? Bestikk fra norske Hardanger Bestikk er en gave med mye historie og som vil settes pris på i årevis.

Hardanger Bestikk – En fantastisk gave å gi og å få

Norsk håndverk

Tidløse, tradisjonsrike og norske Hardanger Bestikk har en lang historie. Alle produkter er designet ved familiebedriften i Kinsarvik ved Hardangerfjorden. Deres største inspirasjonskilde er den norske naturen med store fjorder og høye fjell. Norske Hardanger Bestikk har flere lekre og unike serier å by på, alle like spesielle på sin egen måte.

Med 10 års garanti på alle deres produkter er bestikk fra Hardanger Bestikk en fantastisk gave å gi bort til spesielle anledninger som bryllup, jubileer eller fødselsdag. Hardanger Bestikk har samarbeidet med noen av Skandinavias beste designere gjennom årene og de ikoniske resultatene av nettopp dette har gjort at produktene finnes i flerfoldige norske hjem.

En av mange fordeler med Hardanger Bestikk er at de er skapt for å vare og for å brukes. Bestikket er produsert i stål, kan vaskes i oppvaskmaskin, har mange ulike design og produkter å velge mellom på tvers av serier. Ønsk deg, kjøp selv eller gi bort deler av serien over tid for å til slutt få en komplett serie. Her har vi samlet de fire mest populære og ettertraktede bestikkseriene!

Hvordan velge rett bestikk?

Et godt bestikk skal løse flere oppgaver. Det skal ligge godt i hånden og føles naturlig i møte med maten på tallerkenen. Det skal også være funksjonelt og sammenfalle med hva slags smak man har. Noen liker det praktiske og minimalistiske andre ønsker seg utpreget design som brukes hovedsakelig ved spesielle anledninger. Det viktigste er at bestikket kan leves med. Med det mener vi at det skal være en glede å dekke bordet med og ikke stues bort i en skuff fordi man er redd for å bruke det opp. Samtidig skal det kreve minimalt med vedlikehold.

Fjord er designet med rene, elegante linjer og er selve symbolet på en designmessig stilendring i Hardanger Bestikks historie. Foto: Hardanger Bestikk

Fjord på familiemiddagsbordet

Fjord ble lansert ved tusenårsskiftet, og symboliser den markante designmessige stilendringen i Hardanger Bestikks historie. Bestikket er designet med rene, elegante linjer som også er typisk for den skandinaviske minimalismen. Den minimalistiske designet gjør bestikket ypperlig til alle anledninger. Alt fra delikate frokostbord til formelle middager. Bestikket har blitt en av Skandinavias bestselgende bestikkserier og er like populær i Norge som i utlandet.

Ida er tilgjengelig i flere sett, som bestikksett, serveringssett, salatsett, biffsett.

Ramona har et enkelt design og en dekorativ form, og har vært den mestselgende bestikkserien i over 30 år.

Ramona til enhver anledning

Ramona serien er en av det som kalles de tre søstre. Alle de tre søstrene er designet av Odd Leikvoll, som er skaperen av det vi i dag kjenner som Hardanger Bestikk. Ramona har et enkelt design og dekorativ form som har bidratt til at bestikket har vært den mestselgende bestikkserien i over 30 år.

Bestikket er rund i formene, er tidløst og passer like godt på festbordet som til hverdags. Her kan du med andre ord sette prikken over i’en på både konfirmasjonsbordet og ved torsdagsmiddagen sammen med familien. Bestikksettet er et trygt og godt valg å gi bort som gave da designet og bruksområdet er svært anvendelig. Om du er på jakt etter bestikk til eget bruk vil Ramona være tidsriktig og aktuell i flere år. Velg mellom fullstendig bestikksett eller sett sammen ulike deler som passer deres behov.

Julie er en elegant bestikkserie designet av Per Finne og noe av det beste innen norsk design.

Tradisjonelle, men allikevel moderne Julie

Å kjøpe bestikk til seg selv eller i gave kan være ganske vanskelig. Man må vurdere smak, hva slags bestikk man ønsker seg og til hvilke anledninger det skal brukes. Julie er en unik og elegant bestikkserie designet av Per Finne, og et eksempel på det beste innen norsk design. Bestikket er utformet for å ligge behagelig i hånden, og er godt balansert med fine taktile kvaliteter. Julie er designet med lange, elegante former som vil passe fint i både moderne og klassiske oppdekninger i årevis.

Nina med rokokko design gjør seg utmerket når bordet er dekket til fest og andre spesielle anledninger.

Nina til festbordet

Nina er inspirert av den ikoniske rokokko-stilen fra 1700-tallet og har et unikt design. I Norge kom rokokko-stilen til uttrykk i det vi kjenner som den tradisjonelle rosemalingen og det er nettopp dette designet som pryder bestikket. Nina gjør seg utmerket når bordet er dekket til fest og andre spesielle anledninger. Dette bestikket vil virkelig lyse opp på bordet både til middag, dessert og til kaffen. Bestikket ble designet av Odd Leikvoll i 1998 og har vært blant det mestselgende designet fra Hardanger Bestikk.

Velger du bestikk fra Hardanger Bestikk velger dere tradisjon, kvalitet og lekkert design. Dette er en gave som er perfekt å gi og en fryd å få.

Vedlikehold

En av de mange fordelene ved å velge Hardanger Bestikk er deres slitestyrke og enkle vedlikehold. Hardanger Bestikk er laget i stål av høy kvalitet og det er brukt produksjonsteknikker som sørger for at det holder seg fint i mange år. En stor fordel med bestikk i stål er at du både slipper å pusse det, slik som sølv, og at det dessuten tåler vask i oppvaskmaskin! Du slipper å bekymre deg over slitasje, håndvask og sølvpuss – enten du skal dekke på til fest eller familiemiddag.

Om du oppbevarer bestikket i skuff, som de fleste gjør, vil det naturlig oppstå slitasje og flere riper enn om du oppbevarer bestikket i eske eller pose. Pass også på at bestikket er helt tørt etter vask når det legges bort – da slipper du vannmerker og våtflekker på bestikket.

Tips! For å friske opp bestikket kan man bruke litt Jif skurekrem iblant for å fjerne smuss og flekker.

Les også om hva du bør se etter når du skal kjøpe nytt bestikk.