Klikk & Hent i over 130 butikker. Bestill hjemlevering eller med MyPack - betal med VIPPS, faktura eller betalingskort.
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Guide for enkel fjerning av flekker

Har du opplevd matflekker på favorittplaggene dine? Eller kanskje rødvin søl på det dyre ullteppet i stua? Fortvil ikke! På Stell Sitronsåpe er en effektiv og ikke minst miljøvennlig flekkfjerner som virkelig går løs på de vanskelige flekkene. Her er våre tips til skånsom flekkfjerning som faktisk funker!

Guide for enkel fjerning av flekker
Flekkfjerner fra På Stell

Skånsom og effektiv

Du har kanskje hørt om Troll Sitronsåpe? På Stell Sitronsåpe er en forbedret versjon av den gamle såpen med nytt navn og uten palmeolje. Flekkfjernersåpen inneholder faktisk ingen tilsetningsstoffer overhodet! Du finner verken palmeolje, fosfater, enzymer, blekemidler, fargestoffer, petroleumsderivater, aggressive syrer, klor, ammoniakk eller syntetisk parfyme i produktet. Flekkfjerneren er laget av naturlige oljer og er både økologisk og vegan.

Selv om den er skånsom og mild mot miljøet og huden er den svært effektiv for fjerning av flekker på både ull, bomull, allværsplagg, tøysko, tepper og til og med tremøbler! Sitronsåpen er så mild at du faktisk kan bruke den til å vaske deg på hendene. Den fjerner olje, jord eller lukt fra blant annet chili eller hvitløk.

På Stell Sitronsåpe er laget av naturlige oljer fra sitron, raps, solsikke og kokos.

Enklere blir det ikke!

Legg først plagget med flekken i litt varmt vann. Ta sitronsåpen og gni godt på flekken til den er borte. Dersom flekken er gammel og har satt seg, eller det er en ekstra vanskelig flekk – la plagget ligge med såpen på i et par timer.

Dersom flekken ble borte skyller du bare plagget. Om flekken ikke forsvinner helt kan du legge plagget i vaskemaskinen uten å skylle vekk såpen. Vask på vanlig måte!

Noen flekker setter seg bedre enn andre. Fettflekker, vin, ketchup og blekk er kanskje blant de vanligste flekkene vi får som er vanskelige å fjerne. Dropp kjerringrådene og prøv og På Stell flekkjernersåpe først. Les mer om hvilke flekker som kan fjernes med sitronsåpen her.

vanskelig flekk å fjerne? La det ligge i såpen.

Vanskelig flekk? La plagget ligge med såpen på i et par timer.

Slik fjerner du flekker på ull, alpakka, silke og kashmere

På mer ømfintlige plagg bruker vi lunkent vann. Legg plagget i vannet og gni inn såpen på flekken til den forsvinner. Dersom flekken ikke blir borte, la plagget ligge i vannet en god stund for å la såpen virke. Hold et øye med ullplaggene og ikke la dem ligge for lenge. Så fort du ser at flekken blir borte skyller du plagget godt i lunkent vann eller i maskin på ullprogram.

Tips! Har du flere plagg som har samlet seg opp med gamle flekker eller misfarging? Ta På Stell sitronsåpe og riv den opp til små såpeflak. Ta ca. en spiseskje med revet såpe og putt i såpebeholderen i vaskemaskinen din. Når vannet i vaskemaskinen er oppvarmet setter du maskinen på pause og lar det virke et par timer. Sett deretter maskinen i gang igjen. Dersom du fjerner flekker på ull, reduser virketiden ned til 30 minutter før du setter i gang maskinen igjen.

Rene og pene sko

Sko er ekstra utsatt for flekker og søl. Forny skoene dine med enkle grep! Legg skoene i varmt vann og vask med en skuresvamp med flekkfjernersåpen. Skyll deretter skoene for hånd eller i maskin. Hvis skoene ikke tåler maskinvask bruker du heller en fuktig klut til å tørke av med.

Flekkfritt spisebord

Såpen er suveren på bruk av tre møblement, enten det er malt, ubehandlet eller oljet. Spisebordet er kanskje det møbelet som er mest utsatt for flekker og søl fra middagen. Enten det sitter igjen flekker fra olje, vin eller saus kan det enkelt rengjøres med På Stell Sitronsåpe.

Fyll en bolle med varmt vann med sitronsåpen og pisk opp såpeskum. Bruk så en skuresvamp og gni hele flaten godt inn med det varme såpevannet. Der det er flekker gnir du ekstra godt. La deretter såpen virke i noen minutter på overflaten før du vasker av med rent vann.

Såpe i kopp

Fjern vinflekker eller andre matflekker fra tremøbler.

Rens teppene dine

Lørdagskosen har en lei tendens til å iblant havne på stueteppet. Rødvin, kaffe og iskrem er typiske flekker som havner på teppet. Spar penger på tepperens og gjør det heller hjemme selv. Fyll en bolle med varmt vann og legg såpen i vannet. Pisk litt slik at såpen sprer seg godt i vannet. Ta en svamp og masser inn hele teppet og gni ekstra godt der flekkene har satt seg. La teppet tørke og støvsug godt over. Denne teknikken kan også fint brukes på ulltepper!

Ingen tilsetningsstoffer

Ingen tilsetningsstoffer: Flekkfjerneren er laget av naturlige oljer og er både økologisk og vegan.

LES OGSÅ: Helt rent med damp

Relaterte produkter