1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Rengjøring
  4. Guide for enkel fjerning av flekker med 100% naturlig flekkfjerner
Rengjøring

Guide for enkel fjerning av flekker med 100% naturlig flekkfjerner

Matflekker på favorittplaggene dine? Eller kanskje en rødvinsflekk på ullteppet i stua? Fortvil ikke!

Guide for enkel fjerning av flekker med 100% naturlig flekkfjerner

På Stell Sitronsåpe er en effektiv og miljøvennlig flekkfjerner som virkelig går løs på de vanskelige flekkene. Her er våre tips til skånsom flekkfjerning som faktisk funker!

Skånsom og effektiv flekkfjerner

Du har kanskje hørt om Troll Sitronsåpe? På Stell Sitronsåpe er en forbedret versjon av den gamle såpen med nytt navn og uten palmeolje. På Stell Sitronsåpe er en flekkfjerner som faktisk ikke inneholder noen tilsetningsstoffer overhodet!

Det samme gjelder oppfølgeren På Stell Sitronrens. Du finner verken palmeolje, fosfater, enzymer, blekemidler, fargestoffer, petroleumsderivater, aggressive syrer, klor, ammoniakk eller syntetisk parfyme i På Stell sine produkter. Ønsker du å fjerne flekker med en flekkfjerner laget av naturlige oljer og som er både økologisk og vegan bør du lese videre.

På Stell sitronsåpe og sitronrens er begge basert på naturlige oljer er skånsomme og milde mot både miljøet og huden. Sitronsåpen er så mild at du faktisk kan bruke den til å vaske deg på hendene. Den fjerner olje, jord eller lukt fra blant annet chili eller hvitløk. Samtidig er sitronsåpene svært effektive på de aller fleste type flekker og tekstiler. Du kan fjerne flekk på ull, bomull, allværsplagg, tøysko, tepper, ja til og med tremøbler!

Flekkfjerning blir ikke enklere enn dette!

Legg først det flekkete plagget i litt varmt vann. Gni så sitronsåpen direkte på flekken til den er borte. Sitter flekken godt kan du la plagget ligge med sitronsåpe et par timer. Når flekken er borte skyller du plagget godt med vann.

Om flekken er særlig gjenstridig og ikke forsvinner helt kan du legge plagget i vaskemaskinen uten å skylle vekk såpen først. Vask plagget på egnet vaskeprogram som vanlig.

De mest vanlige «vanskelige» flekkene er gjerne fettflekker, rødvinsflekk og flekker fra ketchup, blåbær og blekk, og det finnes utallige kjerringråd mot vanskelige flekker. Dropp kjerringrådene og prøv På Stell Sitronsåpe som flekkfjerner først. Det samme gjelder når du skal fjerne gamle flekker fra klær.

Les mer om hvilke flekker som kan fjernes med sitronsåpen her.

Vanskelig flekk? La plagget ligge med såpen på i et par timer.

Fjerne flekk på ull, alpakka, silke og kashmere

På mer ømfintlige plagg bruker du lunkent vann. Legg plagget i vannet og gni inn sitronsåpen på flekken til den forsvinner. Dersom flekken ikke blir borte, lar du plagget ligge i vannet en god stund for å la såpen virke. Hold et øye med ullplaggene og ikke la dem ligge for lenge. Så fort du ser at flekken blir borte skyller du plagget godt i lunkent vann eller vasker det i maskin på egnet ullprogram.

Se så enkelt det er å fjerne flekk fra ull

Tips! Har du flere plagg med gamle flekker eller misfarging? Ta På Stell sitronsåpe og riv den opp til små såpeflak, eller bruk Universalvaskemiddelet. Ta ca. en spiseskje med revet såpe i såpebeholderen i vaskemaskinen din. Når vannet i vaskemaskinen er oppvarmet setter du maskinen på pause og lar det virke et par timer. Sett deretter maskinen i gang igjen. Dersom du skal fjerne flekk på ull, bør du redusere virketiden ned til 30 minutter før du setter i gang maskinen igjen.

Rene og pene sko

Sko er ekstra utsatt for flekker og søl. Forny skoene dine med enkle grep!

Legg skoene i varmt vann og vask de med en skuresvamp med sitronsåpen. Skyll deretter skoene for hånd eller i maskin. Tåler ikke skoene maskinvask anbefaler vi at du bruker På Stell sitronrens som er spesielt utviklet for det du ikke kan vaske i maskin. Alt du trenger å gjøre er å spraye på sitronrens, gni på flekken med en klut eller svamp og tørke av såperester når flekken er borte.

Sitronrensen er mer konsentrert enn sitronsåpen og sørger for at flekken blir fort borte.

Flekkfritt spisebord

Sitronsåpen er suveren på bruk av tremøblement, enten det er malt, ubehandlet eller oljet. Spisebordet er kanskje det møbelet som er mest utsatt for flekker og søl fra middagen. Enten det sitter igjen flekker fra olje, vin eller saus kan det enkelt rengjøres med På Stell Sitronsåpe.

Fyll en bolle med varmt vann med sitronsåpen og pisk opp såpeskum. Bruk så en svamp eller klut og gni hele flaten godt inn med det varme såpevannet. Der det er flekker gnir du ekstra godt. La deretter såpen virke i noen minutter på overflaten før du vasker av med rent vann.

Fjern vinflekker eller andre matflekker fra tremøbler.

Sitronsåpe som tepperenser

Har lørdagskosen en lei tendens til å havne på stueteppet eller i sofaen? Rødvin, kaffe og iskrem kan typisk være slike flekker. Når du skal fjerne flekk fra sofa eller fra teppet er På Stell sitronrens perfekt! Påfør skummet og massér det godt inn i flekken før du tørker såperestene med en våt klut.

Er det mange eller store flekker kan du spare penger på å rense teppet eller tekstilsofaen selv med sitronsåpen. Bruk en svamp med vann og sitronsåpe og masser inn i tekstilen. Gni ekstra godt der flekkene har satt seg. Tørk av såperestene med en fuktig klut eller kjør sofatrekket i vaskemaskinen på egnet vaskeprogram.

Teppet kan være vanskelig å få inn i maskinen. Ingen problem. La sitronsåpen tørke på teppet og støvsug godt over. Denne teknikken kan også fint brukes på ulltepper!

Ingen tilsetningsstoffer: På Stell sitronsåpe er en flekkfjerner laget av naturlige oljer og er både økologisk og vegan.

LES OGSÅ: Helt rent med damp

Våre mest effektive flekkfjernere