1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Baking
  4. Hjemmelaget fløtekaramell med mandler
Baking

Hjemmelaget fløtekaramell med mandler

Fløtekaramell som smelter på tunga – med et hint av salt og vanilje. Her får du oppskriften.

Hjemmelaget fløtekaramell med mandler

Ved å spille av videoen, godtar du YouTube's bruk av informasjonskapsler. Mer info.

Hjemmelaget fløtekaramell – nyt dem selv, eller gi de bort i gave. Det er en gave som garantert vil falle i smak.

Myke, seige karameller med mild vaniljesmak toppet med havsalt. Med finhakkede mandler tilfører du struktur til karamellene, men mandlene kan også sløyfes. Oppskriften gir cirka 100 karameller. Så du har nok til å skjemme bort både deg selv og andre.

GAVETIPS: Hjemmelagde fløtekarameller er et godt gavetips til den som ikke ønsker seg noe eller har alt. En gave som garantert vil falle i smak. Foto: Marianne Pfeffer Gjengedal

Hjemmelaget fløtekaramell med mandler

Ca. 100 karameller

Ingredienser

  • 4,5 dl kremfløte
  • 3 dl sukker
  • 1,5 dl lys sirup
  • 150g meierismør i terninger
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • ½ dl finhakkede mandler
  • 1 ts flaksalt

Fremgangsmåte

Ha fløte, sukker og sirup i en tykkbunnet kjele. Rør sammen og varm opp på medium varme. La småkoke til karamellen tykner, og rør om nå og da med en tresleiv. Sett i et sukkertermometer eller stikk i termometeret med jevne mellomrom for å holde øye med temperaturen. La småkoke til karamellen når 121 grader. Dette tar 30 min- 1 time.

Når karamellen har nådd riktig temperatur, tar du gryten vekk fra varmen og rører inn smør. Rør til slutt inn vaniljeekstrakt og mandler.

Ha bakepapir i en liten langpanneform og hell karamellen i formen. Dryss over flaksalt og sett formen i kjøleskapet til karamellen er helt kald og fast.

Løft karamellen ut av formen med bakepapir og skjær opp i små biter med en skarp kniv. Lag terninger som har en bredde på ca 1-1½ cm. Klipp bakepapir i firkantede biter. Et tips er å prøve med én bit først, for å sjekke om den er passe størrelse. Klipp opp flere ark med bakepapir og pakk inn én og én karamell. Ha karamellene i fine sylteglass og sett på en sløyfe.

Oppbevar fløtekaramellene i kjøleskapet til du skal gi dem bort, eller nyte dem selv.