1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Ta vare på
  4. Så enkelt kan du farge klær helt selv med tekstilfarge!
Ta vare på

Så enkelt kan du farge klær helt selv med tekstilfarge!

Visste du at mote og tekstilbransjen er blant verstingene når det gjelder miljøforurensning? Det kan derfor være lurt å tenke seg litt om når du har lyst på noe nytt. Men litt enkel fornyelse av garderoben trenger ikke å være synonymt med shopping. Lær hvordan du kan farge klærne dine helt på egenhånd.

Så enkelt kan du farge klær helt selv med tekstilfarge!

Farge klær – trygt og enkelt

Å farge klær er både morsomt og enkelt. En kjedelig eller misfarget hvit t-skjorte eller en utvasket sort bukse kan enkelt få nytt liv med litt tekstilfarge. Sørg for at du sjekker hva slags tekstilfarge som passer til ulike typer kvaliteter. (Ull, bomull, silke osv.)

Hvite plagg som bluser, skjorter og t-skjorter er spesielt utsatt for misfarging, gule bretter og skitne krager. Det er dog ingen grunn til å hive seg rundt på shoppingsenteret på jakt etter nye klær! Med Herdins «Wash it back – white» blir plagget så godt som nytt. Legg klærne vaskemaskinen, hell i en pose med tekstilfargen i doseringskammeret og vask tøyet på så høy temperatur som vaskelappen angir. Det er mye pulver som skal inn i doseringskammeret så vær litt forsiktig så det ikke kommer for mye til spille. For aller best resultat bør tøyet vaskes på minimum 60 grader. Og vipps så er den litt gråe blusen hvit igjen.

For utvaskede sorte jeans og bukser er løsningen like enkel. Herdins «Wash it back – black» både vasker og gjenfarger plagget samtidig. Middelet skal inn i maskinen sammen med klærne (IKKE i doseringskammeret!) og passer til tekstiler som bomull, lin og viskose.

Om du ønsker litt enkel fornyelse av hvite klær kan du også bruke tekstilfarge for å få en helt ny farge på plagget! Hvite skjorter kan bli både røde, blå og oransje. Dette er en enkel og miljøskånsom måte å holde seg oppdatert på sesongens stadige nye farger.

Husk!
Når du skal farge klær med tekstilfarge trenger du innfargingssalt i tillegg til fikseringsmiddelet som følger med i pakken. Saltet bidrar til at fargen setter seg skikkelig! Når du bruker tekstilfarge skal farge, fikseringsmiddel og innfargingssalt legges direkte i vaskemaskinen. Altså ingen produkter skal inn i doseringskammeret.

Til Wash it back produktene trenger du ikke salt.

Viktig å rense vaskemaskin

Rens vaskemaskinen din en gang etter fargevasken. Dette gjøres enkelt med Plumbo Maskinrens. Ikke bare fjerner maskinrens rester av tekstilfargen – den rengjør også maskinen for 99.99% av alle bakterier, fjerner fett, kalk og vond lukt. Denne kan også brukes i oppvaskmaskinen din.

Produktoversikt