1. Hjem
 2. Inspirasjon
 3. Male ute
 4. Eksteriørmaling: Jotuns nyeste fargekart: Varig Vakre Farger
Male ute

Eksteriørmaling: Jotuns nyeste fargekart: Varig Vakre Farger

Jotuns nyeste fargekart er oversiktlig delt inn i syv ulike temaer i ulike fargeretninger, på alt fra grunnmur og terrasse til vindu, dør og detaljer.

Eksteriørmaling: Jotuns nyeste fargekart: Varig Vakre Farger

Ved å spille av videoen, godtar du YouTube's bruk av informasjonskapsler. Mer info.

72 ulike farger fordelt i 7 ulike temaer

Det ligger mye godt forarbeid i Jotuns fargekart. Fordelen for deg er at fargevalget blir mye lettere. I dette fargekartet har Jotun samlet trygge, gode husfarger fra sine fargeeksperter.

En vakker, helhetlig fargepalett sammen med høykvalitetsprodukter gir et varig vakkert hus.

Slik skaper du din personlige stil

Det som gir huset en personlighet er fargekombinasjonene. Eksempelvis kan du jobbe med en kontrast mellom fasade og vindu for å få mer fokus på vindusinnrammingen. Se på grunnmuren som en bro mellom husets farge og grunnen den står på.

Jobb med en helhetlig fargepalett og tenk på:

 • Fasade

 • Grunnmur

 • Terrassen

 • Døren

 • Vinduene

 • Omgivelsene

Alle fargene i årets fargekart presenteres med anbefalte kombinasjonsfarger for hele huset, til grunnmur, terrasse, vindu, dør og detaljer.

VEGG: Drygolin Color Expert 7053 Lærdal VINDU: Drygolin Nordic Extreme Vindu og Dør 1024 Tidløs TERRASSE: Trebitt Terrassebeis 90029 Naturlig Sølvgrå. Foto: Jotun A/S

Forfriskende og behagelige

Grønne nyanser

Har du lyst til å skape levende, fargerike gater der du bor? Grønn er en fantastisk farge – også på hus. Her kan du boltre deg i ulike varianter. Du finner alt fra de dype tradisjonelle grønne, til de mer moderne. Se på omgivelsene rundt deg, og la det være med på å bestemme hvilken grønnfarge du bør gå for.

VEGG: Drygolin Nordic Extreme 1108 Fyn VINDU: Drygolin Nordic Extreme Vindu og Dør 0099 Sort GRUNNMUR: Jotun Drytech Murmaling 1402 Canvas. Foto: Jotun A/S

Tidløs og luftig

Hvite nyanser

Hvitfargene spenner fra kritthvite farger til grålige toner og gulaktige, hvite nyanser. Det er lurt å ha et bevisst forhold til de små variasjonene i kulørtonene. Det gir stort utslag på en hel fasade.

Hvite, lyse og lette farger velges ofte for sin tidløshet, eleganse og renhet. Fargene spenner fra krittende hvite farger, til grålige toner og gulaktige, hvite nyanser.

VEGG: Drygolin Color Expert 10168 Muted Yellow. Foto: Jotun A/S

Optimistisk og tidsriktig

Gule nyanser

Gule fasader oppleves som levende, glade og energirike. Friske og fargesterke toner, tradisjonelle okerfarger og dempede lysegule toner. I år har det også kommet noen helt nye gultoner i fargepaletten.

Paletten av gule nyanser inneholder friske og fargesterke toner, tradisjonelle okerfarger og dempede lysegule toner. De nye fargene Muted Yellow og Gentle Yellow er både tidsriktige og vakre.

DØR: Drygolin Nordic Extreme Vindu og Dør 1376 Kontur VEGG: Drygolin Color Expert 0099 Sort. Foto: Jotun A/S

For den retrospektive

Grå og sorte nyanser

Skap spennende kontraster med naturlige elementer mot grå og sorte nyanser. Paletten med grå og sorte farger lar deg velge mellom en rekke nyanser med ulike egenskaper. Varme gråtoner sørger for god harmoni med natur og omgivelser. Blant de sorte fargene vil undertonen avgjøre om fargen fremstår som lun og brunlig, eller om den dreier mot det grålige og kullsorte.

Ved å fargesette huset med gråtoner fra samme fargefamilie, skapes sømløse og behagelige overganger.

VEGG: Drygolin Color Expert 4252 Kjønnrøk Dempet VINDU: Drygolin Nordic Extreme Vindu og Dør 1024 Tidløs TERRASSE: Trebitt Terrassebeis 90029 Naturlig Sølvgrå. Foto: Jotun A/S

Delikat og tidløs

Blå nyanser

Skap spennende kontraster med naturlige elementer mot grå og sorte nyanser. Blå nyanser evner å være både delikate, tidløse og unike. Dempede blåtoner kan berike bymiljøer, understreke tilknytning til fjell og hav, og skape spennende kontraster til moderne materialer.

Blåtoner forsterkes ofte i møte med himmel, natur og omgivelser. Utendørs er derfor de dempede og grålige blåtonene de vakreste.

VEGG: Drygolin Nordic Extreme 0042 Villvin GRUNNMUR: Jotun Drytech Murmaling 1491 Slipesten. Foto: Jotun A/S

Varmt og inkluderende

Røde nyanser

Rød er en tradisjonsrik og sjarmerende farge på hus og fasader. Det skaper energi og glede. Her har Jotun en fargepalett med alt fra lyse og kraftige farger – til mer sofistikerte toner.

Rødt har lange og stolte tradisjoner, og har preget og beriket kyst og land gjennom historien. Du kan være trygg på at Jotuns utvalgte rødfarger er solide og trygge rødtoner utendørs.

VEGG: Drygolin Nordic Extreme 1141 Natural Beige DØR: Drygolin Nordic Extreme Vindu og Dør 8426 Dewy Green KRAKK: Drygolin Nordic Extreme Vindu og Dør 1908 Sisal. Foto: Jotun A/S

Lun og harmonisk

Brune og beige nyanser

Beige og brunt skaper en flott og harmonisk stemning og passer godt til klassiske trehus, så vel som moderne arkitektur. Husk at dempede toner av beige og brun kan oppleves grått mot sterkt dagslys. Derfor anbefaler vi at du tester fargen utendørs for å finne riktig beige- eller brunfarge. Dersom du vil ha et varmt uttrykk, velg en farge som har litt rødt i seg.

Huset får en naturlig fremtoning, og valg av detaljfarger understreker stil og stemning.

Få hjelp av vår fargerådgiver og bestill maling på nett

Trenger du hjelp til å finne riktig farge? Vi har fargerådgivere i alle våre Jernia-butikker.

Slik bruker du fargekartet:

 1. Velg en hovedfarge.

 1. Alle hovedfarger har to anbefalte staffasjefarger.

 1. Alle hovedfarger har en anbefalt farge til grunnmur.

 1. Alle hovedfarger har en anbefalt terrassebeisfarge.

Våre kolleger i butikkene er skolert til å hjelpe deg med å finne den perfekte fargen for deg og ditt hjem.

Ikke nøl med å ta kontakt med oss dersom du har spørsmål om fargevalg, glansgrad eller fargekombinasjoner. Vi hjelper deg med fargeprøver og gir deg våre beste tips. Hos oss kan du enkelt velge farge og bestille ferdig blandet maling på nett– og hente i én av våre butikker.

Prøv vår digitale malingsvelger