1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Kjøkken
  4. Kokkens anbefaling i test på Matkontrollen
Kjøkken

Kokkens anbefaling i test på Matkontrollen

Finn ut hva du bør se etter for å sikre deg en kniv som holder seg skarp år etter år.

Kokkens anbefaling i test på Matkontrollen

Godt redskap er halve jobben når du lager mat.

En god kniv bør ha et knivblad av rustfritt stål, slik at den både er skarp og lett å rengjøre, men det er like viktig at den ligger godt i hånda når du bruker den.

– Forskjellen på kniver dreier seg om hardheten på stålet, og kvaliteten på stålet, sier Christer Fosberg, butikksjef ved Jernia Strømmen.

– Stålet skal være hardt nok til å holde seg skarpt lenge, men samtidig mykt nok til at man enkelt kan slipe den opp igjen når den har blitt sløv eller skadet.

KNIV MED KVALITET: – Forskjellen på kniver dreier seg om hardheten på stålet, og kvaliteten på stålet, forteller Christer Fosberg, butikksjef ved Jernia Strømmen.

Kokkens anbefaling i test på Matkontrollen

Victorinox er et anerkjent merke innen kokke- og kjøkkenkniver og en av de ledende produsenter på dette markedet – ikke uten grunn.

I matkontrollen på TV2 ble kokkekniven på 22 cm fra Victorinox plukket ut som kokkenes anbefaling.

– Hjemme syns jeg at Victorinox er et godt valg. Det er en robust kniv som tåler litt tøff bruk uten at den blir ødelagt. Victorinox – det syns jeg er et bra valg, sier Kjell Arne Johnsæter, en av de anerkjente kokkene i Kjelltoresmat, i testen.

Klikk på lenken inn til TV2 her, så kan du se hele testen av knivene.

VICTORINOX: Victorinox er et godt valg for nybegynnere og hobbykokker – blant annet fordi den gode kvaliteten gjør knivene godt egnet for daglig bruk.

Nybegynnere bør starte med et knivsett

Victorinox er et godt valg for nybegynnere og hobbykokker – blant annet fordi den gode kvaliteten gjør knivene godt egnet for daglig bruk.

Til å begynne med kan det være en god idé å gå til anskaffelse av et knivsett med tre eller flere kniver i ulike størrelser, og til ulike formål.

En grønnsakskniv med 12 cm langt knivblad er perfekt til bruk på alle typer rotgrønnsaker. En kokkekniv med 19 cm knivblad egner seg utmerket til å kutte alle typer kjøtt. Skaffer du deg også en god brødkniv, har du et godt utgangspunkt for all type matlaging.

LES OGSÅ: Unngå sløve og dårlige kniver

KNIVER: Skaftene til knivene fra Victorinox er laget av rosentre, en tresort som kommer fra India og er verdsatt for sin høye kvalitet langt tilbake i tid.

Varer lenge med godt vedlikehold

Skaftene er laget av rosentre, en tresort som kommer fra India og er verdsatt for sin høye kvalitet langt tilbake i tid. Rosentreets tetthet, styrke og naturlige innhold av olje gjør den ideell for produksjon av knivskaft.

Skaftene er også polerte for hånd, noe som skaper en glatt overflate som sikrer komfortabelt bruk og en naturlig eleganse på kniven.

Victorinox har livstidsgaranti mot material- og produksjonsfeil. Dette er gode og slitesterke kniver. Det er likevel viktig å huske på at redskaper av høy kvalitet krever godt vedlikehold.

Jevnlig skjerping og sliping sørger for at knivene holder seg skarpe og effektive. Ved å vaske knivene for hånd ivaretar du også rosentreskaftet. Opplever du at treverket blir tørt, kan du smøre det med olivenolje.