1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Maling
  4. Vi har testet Butinox Premium Matt 4-i-1: Maling til alle flater
Maling

Vi har testet Butinox Premium Matt 4-i-1: Maling til alle flater

Valg av riktig type maling kan av og til virke som en stor utfordring. Det er en hel del alternativer å velge mellom, til ulike type flater og underlag. Vi har testet Butinox sin nye Premium Matt 4-i-1 maling. Les vår vurdering under.

Vi har testet Butinox Premium Matt 4-i-1: Maling til alle flater

Butinox Premium Matt er maling som kan brukes både på vegg, panel, lister og i tak. Den lover en god fargedybde, og er fri for skadelige løsemidler, svak på lukt og skal ha unike påføringsegenskaper.

– Våre kombinasjonsmalinger er unike, og gjør at man kan skape et sømløst uttrykk med ett malingsspann. Med denne 4-i-1 malingen har vi tatt enkel fornyelse til nye høyder, sier Jenny Bull-Gustavsen. Hun er kategorisjef for interiør i Butinox.

Hindrer gjennomslag

Malingen har egenskaper som hindrer gjennomslag av kvist, vannskjolder, sot eller nikotin. Det betyr man man ikke trenger å behandle underlaget med kvist- og sperregrunn.

Les også: Våre råd til hvordan du best kan male stuen din

Samme maling, til forskjellige flater

Det finnes flere grunner til å velge en 4-i-1 maling, ifølge vår maleekspert Maria Granberg.

– Det lønner seg å kjøpe en slik type maling hvis du ønsker å spare tid, penger og bruke maling som er godt for miljøet. Du slipper å male 4 strøk, og å velge forskjellig maling til forskjellige flater, sier maleekspert i Jernia Maria Granberg.

God dekkevne

Hun forteller videre at ved test av malingen kommer det frem at den er fin å påføre, søler minimalt, lukter veldig lite og har en utrolig fin «utflyt».

– Malingen har også en utrolig dekkevne. Jeg prøvde den på mur, ubehandlet tre, tapet og gips. Den passet utrolig bra på alle flater. Den er også litt tykkere enn andre malinger, som gjør at den er lett å påføre. Hvis du skal male tak, er dette den perfekte malingen.

Maria sier også at malingen passer både “mannen” i gata, samt erfarne malere. I tillegg legger hun ikke skjul på at hun er svært imponert over Butinox Premium Matt 4-i-1 maling.

Jeg har malt mye, og dette produktet er nok det beste jeg har brukt, sier Granberg.

Butinox Premium Matt 4-i-1 er i tillegg Svanemerket. Svanemerket setter ikke bare kvalitetskrav til dekkevne, men også strenge miljø- og helsekrav. Malingen inneholder mindre miljøskadelige stoffer, og mindre mengder stoffer med helseskadelige effekter enn andre innendørs malinger.

Vaskbar matt maling

Lenge har matt maling hatt rykte på seg for å være vanskelig å vaske. Matte malinger har tradisjonelt vært mer porøse. De har tatt til seg mer smuss, og gitt skjolder ved rengjøring. Butinox Premium Matt 4-i-1 derimot, danner en hard og glatt film som gjør malingen ekstra vaskbar. Altså en unik matt, og ren, vegg som holder seg fin over tid.

Bli inspirert av fargeguiden

Butinox Premium Matt 4-i-1 får du kjøpt i alle våre butikker. Butinox har også en ny fargeguide du kan ta en titt på, med 124 ulike farger.

GLANSGRADER OG KONTRASTER: Bli inspirert Butinox sitt nye fargeguide: ENKEL FORNYELSE.