1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Barnevennlig pepperkakehus uten glovarm knekk

Barnevennlig pepperkakehus uten glovarm knekk

Barn elsker pepperkakehus, men glovarm knekk er jo ikke spesielt barnevennlig. Heldigvis finnes det et supert alternativ – som du kan lage helt selv!

Barnevennlig pepperkakehus uten glovarm knekk

«Hemmeligheten» kalles Royal icing. Royal icing er en melisglasur med eggehvite som er enkel å lage og enkel å påføre. Den stivner ikke like fort som smeltet sukker så du har bedre tid til å sette sammen delene og dekorere med pynt. Men når den først stivner blir den hard og holdbar. Ikke er den varm heller. Perfekt når du skal bake og dekorere med barn.

Slik lager du melisglasur med eggehvite til pepperkaker

Royal icing melisglasur lager du enkelt selv med kun 3 ingredienser; eggehvite, melis, sitrondråper. Sitrondråpene sørger for at glasuren holder seg hvit.

Til én eggehvite trenger du ca. 3,5 dl melis og et par dråper sitron.

Stivpisk eggehviten i 3-5 minutter til den blir hvit og luftig. Bruk gjerne en god ballongvisp. Ha i sitronsaften og hell i litt og litt melis om gangen. Et tips for å unngå klumper er å bruke en sikt. Pisk rolig slik at du også unngår luftbobler.

Slik sjekker du riktig konsistens på melisglasur

Melisglasuren skal flyte sakte fra vispen og legge seg i et mønster i skålen. Mønsteret skal flate ut og bli glatt i løpet av noen sekunder.

Tilsett ekstra melis dersom glasuren er litt for tynn, og tilsett eggehvite eller sitronjuice dersom den er for tykk.

Ha icingen i en sprøytepose før du monterer delene samen. Når huset er ferdig montert bør det stå en times tid før du begynner å pynte det.

Melisglasur – perfekt til pynt

I motsetning til glasur av bare melis og vann, renner ikke Royal icing. Det blir mindre søl, og du kan lage mer avansert pynt som for eksempel istapper. Bare husk at Royal icing tørker relativt fort, så legg på pynt underveis slik at det fester seg før glasuren begynner å stivne.

Se også vårt store utvalg av kakestrø for ekstra pynteglede.