1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Gress
  4. 5 trinn til sommerklar gressklipper med motor

5 trinn til sommerklar gressklipper med motor

Motorolje, tennplugg og luftfilter er alle viktige detaljer som man må passe på å ha på plass eller bytte for en sommerklar gressklipper med motor.

5 trinn til sommerklar gressklipper med motor

Hos Jernia får du kjøpt servicekit til din gressklipper. Servicekittet inneholder det du trenger for å utføre enkel vedlikehold av din gressklipper.

Stiga servicesett

Slik vedlikeholder du din gressklipper:

  1. Når du skal utføre vedlikehold er det viktig at du tar av tennplugghetta, slik at du ikke helt uventet starter motoren. Sjekk tennpluggen om den er fri for sot og skitt. En ideell tennplugg skal være gyllenbrun ikke svart. Skru ut tennpluggen med en pluggnøkkel og rengjør den med en stålbørste eller litt sandpapir. Er den veldig skitten kan du bytte den ut med en ny tennplugg. Ikke monter tennplugghetten før du er ferdig med vedlikeholdet.

Stiga tennplugg

  1. Tøm motoren for olje. Dette kan gjøres ved hjelp av en oljesuger eller oljepumpe. Tøm bensintanken for gammel bensin, dette kan du også bruke oljepumpen til. (Husk å rense godt så det ikke kommer olje i bensintanken). Hell den gamle oljen og bensinen på hver sin kanne og lever det på en miljøstasjon.

Stiga oljepumpe

  1. Slip kniven. Løft gressklipperen, slik at den «steiler». Håndtaket skal komme i kontakt med bakken. Legg noe tungt på håndtaket slik at den blir stående i denne stillingen. Bruk en skralle og riktig pipe til å løsne kniven fra veivakselen. Bruk en trekloss til å holde igjen kniven når du skrur den av. Sjekk for eventuelle skader på kniven og bytt den hvis den er skadet. Dersom den ikke er skadet, kan den slipes med en benksliper, en vinkelsliper eller en metallfil. Monter kniven igjen og skru godt til. Knivbolten skal trekkes til med moment og dette kan du få tak i ved å kontakte et serviceverksted. Når man først har klipperen stående i en slik stilling, lønner det seg å skrape den fri for gammelt gress. Vask den gjerne godt for å fjerne det man ikke klarer å skrape vekk. Sett deretter gressklipperen tilbake på hjulene sine.
  2. Fyll på motorolje. Pass på at du fyller på korrekt olje og riktig mengde. Hva slags olje og mengde du skal bruke er litt varierende, men for å være helt sikker, kan du sjekke med et serviceverksted eller din nærmeste Jernia-butikk. Monter det nye luftfilteret. Er dette av skumgummi, må du bruke litt olje som du gnir godt inn. Dette fordi skumgummifilter ikke virker skikkelig uten litt olje. Er filteret av papir, skal det monteres uten å gjøre noe mer.

Stiga olje 4-takt

  1. Sjekk at alle wirene og håndtak går lett og smør gjerne med for eksempel WD-40. Bruk en fastnøkkel eller en pipe til å kjenne på de boltene du kan se. Sjekk om de sitter som de skal, å skru til de som eventuelt ikke gjør det. Fyll tanken med frisk bensin og monter tennplugghetta på tennpluggen.

WD-40 Multispray

Start opp klipperen og gå sesongen i møte, litt tryggere på at du unngår en driftstans.

LES OGSÅ: 5 tips til vårklar hage