Det viktigste basisutstyret!

Beskjæring

Så fort vinterkulden har rast fra seg kan du trygt gå i gang med beskjæringen. Beskjæring er viktig for å holde busker og trær nede, samt for å forme og tilpasse vekst. Beskjær døde og uønskede tilvekster slik at planter og trær blomstrer frodigere og bærer bedre avlinger. Det er også viktig å beskjære friske grener som vokser i uønsket retning eller vokser for tett til hovedgrenen. Da får du en sunnere vekst. Husk å ta hensyn til dyrelivet, så beskjær med omhu.

Vårt utvalg av manuell beskjæring →

Vårt utvalg av elektrisk beskjæring →

Våre mest populære beskjæringsredskaper

Slik gjør du

Beskjæringssaks

Grensaks

Hekksaks

Med Fiskars multikutter Powergear x upx82 kan du kutte høye grener uten stige

Multikutter - unik i bruk!

Når du skal beskjære høyt oppe eller inne i busken er PowerGear X™ Multikutter genial! Med teleskopstangen slipper du unna vinglete stiger og hissige buskevekster i ansiktet! Klippehodet kan justeres 230°og klippemekanismen klipper opptil 12 ganger lettere en standard varianter.

 

 

Rake løv

Når snøen smelter og frosten slipper taket er det på tide å ta tak i hageriva og starte dugnaden. Rydd opp døde platerester, ugress og fjern gammelt løv og visne greiner. Vi vil oppfordre til å la noen kriker og kroker så uberørt for å hjelpe truede arter.

Se alt av river og raker her →

Rive og rake

Anbefalte produkter

Det skal spire og gro

Våren kan være lunefull, så vær forsiktig med å plante ut blomster for tidlig. Dersom iveren blir for stor tåler påskeliljer, krokuser og løkblomster et par kuldegrader. Et annet tips er å plante blomster i krukker som du kan ta inn om kvelden mens det fortsatt er fare for nattefrost.

Se alt av planteredskap →

Når det skal plantes

Vi anbefaler

Husk hagehanskene!

5 tips til en vårklar hage

Våren kan sjelden komme for tidlig. Selv om det kanskje ligger noen rester av snø igjen er det mye du kan begynne med allerede nå: vaske terrassen, finne frem og klargjøre utemøbler, rake og preparere plen, rengjøre singel- og hageganger og klippe planter, busker og trær.

Les tipsene for en vårklar hage her →

Visste du at du kan få hageavfallet hentet hjemme?

Isekk gjør ryddejobben lettere

Trinn 1

Kjøp sekk

Isekk kan kjøpes i våre butikker eller på jernia.no.

Trinn 2

Fyll sekken

Fyll sekken med hageavfall eller annet skrot du vil bli kvitt.

Trinn 3

Bestill henting

Du slipper å kjøre avfallet selv. Avtal henting av avfallet direkte med Isekk.