TA VARE PÅ HAGEN

Hageredskap

Det er hyggeligere å oppholde seg ute når uterom og hage er ryddet, og planter og trær ser sunne ut. Legger du ned litt ekstra innsats tidlig på våren kan du lene deg tilbake og nyte mer av sommeren. Vi har det du trenger når det skal kostes, rakes, klippes og beskjæres. Riktig hageredskap gjør jobben enklere! 🌳

Basisutstyr til rydding Beskjæringsredskap Raker og river Planteredskap Bli kvitt hageavfallet

Det viktigste basisutstyret!

Beskjæring

Så fort vinterkulden har rast fra seg kan du trygt gå i gang med beskjæringen. Beskjæring er viktig for å holde busker og trær nede, og å forme og tilpasse vekst. Beskjær døde og uønskede tilvekster slik at planter og trær blomstrer frodig og får bedre avlinger. Det er også viktig å beskjære friske grener som vokser i uønsket retning eller vokser for tett til hovedgrenen. Da får du en sunnere vekst. Husk å ta hensyn til dyrelivet – beskjær med omhu.

Vårt utvalg av manuell beskjæring →

Vårt utvalg av elektrisk beskjæring →

Våre mest populære beskjæringsredskaper

Slik gjør du

Beskjæringssaks

Grensaks

Hekksaks

Smart til høye topper og vide busker

Når du skal beskjære høyt oppe eller inne i busken er PowerGear X™ Multikutter genial! Med teleskopstangen slipper du unna vinglete stiger og hissige buskevekster i ansiktet! Klippehodet kan justeres 230°og klippemekanismen klipper opptil 12 ganger lettere en standard varianter.

Mann som bøyer seg ned for å se på batteridreven gressklipper i hage

Visste du at gresset bør klippes gjennom hele høsten?

Du bør klippe plenen flittig gjennom hele høsten. Men klipp med omhu. Den bør nemlig ikke klippes for kort. Litt lenger gress gjør plenen mer robust mot fukt og kulde. Siste klipperunde før vinteren bør være ca. 5 centimeter høy. Er gresset kortere kan det utsettes for frostskader. Er gresset for langt kan det utvikles sopp og råteskade.

Rake løv

Når snøen smelter og frosten slipper taket er det lett å la seg rive med. Rydd opp døde planterester, ugress, fjern gammelt løv fra bed og visne greiner. Men vær varsom med plenen. Den må få lov til å tørke opp før du går løs med raka slik at plenrøttene bevares. Vi vil også oppfordre til å la noen kriker og kroker stå uberørt for å hjelpe truede arter.

Se alt av river og raker her →

Rive og rake

Anbefalte produkter

Vis hensyn – bevar dyrelivet!

Når du går i gang med vårens klargjøring av hagen oppfordrer vi deg til å vise hensyn til dyreliv og mangfold. Vent med den største ryddesjauen til yngleperioden er over slik at piggsvin, ekorn, fugler har steder de kan gjemme seg og få ro. Noen prosjekter kan du med fordel vente med til høsten som for eksempel busk- og trefelling. La gjerne noen kriker og kroker ligge uforstyrret med litt kompost. Det er viktig for fugler og ekorn!

Bli kvitt ugress

Anbefalte produkter

Det skal spire og gro

Våren kan være lunefull, så vær forsiktig med å plante ut blomster for tidlig. Dersom iveren blir for stor tåler påskeliljer, krokuser og løkblomster et par kuldegrader. Et annet tips er å plante blomster i krukker som du kan ta inn om kvelden mens det fortsatt er fare for nattefrost.

Se alt av planteredskap

Stort utvalg av blomter- og grønnsaksfrø

Når det skal plantes

Vi anbefaler

5 tips til en vårklar hage

Våren kan sjelden komme for tidlig. Selv om det kanskje ligger noen rester av snø igjen er det mye du kan begynne med allerede nå: vaske terrassen, finne frem og klargjøre utemøbler, rengjøre singel- og hageganger og klippe planter, busker og trær.

Få tipsene her →

Rengjør takrenne

Hva som bør gjøres på bakkeplan er enkelt å få øye på. Det som derimot samler seg i takrenna legger man ikke like godt merke til før det er for sent. Takrenna bør renses 2 ganger i året, men særlig viktig om høsten da oppsamling av løv, kvist, sand og lignende kan føre til at vannet ikke finner veien til bakken. I verste fall kan dette føre til vannskader på bolig eller sprekkdannelser i takrenna på grunn av frost.

Økser til tur og kløyving

Visste du at du kan få hageavfallet hentet hjemme?

Isekk gjør ryddejobben lettere

Trinn 2

Fyll sekken

Fyll sekken med hageavfall eller annet skrot du vil bli kvitt.

Trinn 3

Bestill henting

Du slipper å kjøre avfallet selv. Avtal henting av avfallet direkte med Isekk.

Ta vare på hagen

Gressklippere og gressutstyr

Drømmer du også om en velstelt og grønn plen? Vi har utstyret som gjør jobben enklere! Her finner du både gressklippere, kantklippere og utstyr for å få bukt med grønske og ugress!

Vanningsutstyr

Jevnlig tilførsel av vann er alfa omega om du vil ha et sunt hagemiljø. Vi har vanningsutstyret hagen din ønsker!