Vis hensyn – bevar dyrelivet!

Når du går i gang med vårens klargjøring av hagen oppfordrer vi deg til å vise hensyn til dyreliv og mangfold. Vent med den største ryddesjauen til yngleperioden er over slik at piggsvin, ekorn, fugler har steder de kan gjemme seg og få ro. Noen prosjekter kan du med fordel vente med til høsten som for eksempel busk- og trefelling. La gjerne noen kriker og kroker ligge uforstyrret med litt kompost. Det er viktig for fugler og ekorn!

Det viktigste basisutstyret!

Beskjæring

Så fort vinterkulden har rast fra seg kan du trygt gå i gang med beskjæringen. Beskjæring er viktig for å holde busker og trær nede, samt for å forme og tilpasse vekst. Beskjær døde og uønskede tilvekster slik at planter og trær blomstrer frodigere og bærer bedre avlinger. Det er også viktig å beskjære friske grener som vokser i uønsket retning eller vokser for tett til hovedgrenen. Da får du en sunnere vekst. Husk å ta hensyn til dyrelivet, så beskjær med omhu.

Vårt utvalg av manuell beskjæring →

Vårt utvalg av elektrisk beskjæring →

Våre mest populære beskjæringsredskaper

Slik gjør du

Beskjæringssaks

Grensaks

Hekksaks

Med Fiskars multikutter Powergear x upx82 kan du kutte høye grener uten stige

Multikutter - unik i bruk!

Når du skal beskjære høyt oppe eller inne i busken er PowerGear X™ Multikutter genial! Med teleskopstangen slipper du unna vinglete stiger og hissige buskevekster i ansiktet! Klippehodet kan justeres 230°og klippemekanismen klipper opptil 12 ganger lettere en standard varianter.

 

 

Rake løv

Når snøen smelter og frosten slipper taket er det lett å la seg rive med. Rydd opp døde planterester, ugress, fjern gammelt løv fra bed og visne greiner. Men vær varsom med plenen. Den må få lov til å tørke opp før du går løs med raka slik at plenrøttene bevares. Vi vil også oppfordre til å la noen kriker og kroker så uberørt for å hjelpe truede arter.

Se alt av river og raker her →

Rive og rake

Anbefalte produkter

Det skal spire og gro

Våren kan være lunefull, så vær forsiktig med å plante ut blomster for tidlig. Dersom iveren blir for stor tåler påskeliljer, krokuser og løkblomster et par kuldegrader. Et annet tips er å plante blomster i krukker som du kan ta inn om kvelden mens det fortsatt er fare for nattefrost.

Se alt av planteredskap

Når det skal plantes

Vi anbefaler

Husk hagehanskene!

5 tips til en vårklar hage

Våren kan sjelden komme for tidlig. Selv om det kanskje ligger noen rester av snø igjen er det mye du kan begynne med allerede nå: vaske terrassen, finne frem og klargjøre utemøbler, rengjøre singel- og hageganger og klippe planter, busker og trær.

Få tipsene her →

Visste du at du kan få hageavfallet hentet hjemme?

Isekk gjør ryddejobben lettere

Trinn 1

Kjøp sekk

Isekk kan kjøpes i våre butikker eller på jernia.no.

Trinn 2

Fyll sekken

Fyll sekken med hageavfall eller annet skrot du vil bli kvitt.

Trinn 3

Bestill henting

Du slipper å kjøre avfallet selv. Avtal henting av avfallet direkte med Isekk.