Bli med å ta vare på fremtiden!

Klar for å ta flere bærekraftige hverdagsvalg, men usikker på hvordan du kan bidra? Den største miljøutfordringen er bruk- og kast-mentaliteten, og alle de nye tingene vi kjøper oss. Vi kvitter oss med ting som ville være fullt brukbare om vi bare hadde tatt bedre vare på dem. I Jernia vil vi hjelpe deg å ta vare på tingene dine – fra råd som gir produktene du kjøper lenger levetid, til vedlikehold og gjenbruk.

Riktig bruk gir lenger levetid

Selv produkter av høy kvalitet må brukes riktig for å vare lenge. Sjekk våre enkle veiledninger og tips for hvordan du kan ta bedre vare på verktøy og kjøkkenutstyr.

Gå til tips og veiledning →

Fiks mer - kast mindre

Vedlikehold og smart gjenbruk er ofte enklere enn man tror. Jernia hjelper deg å fikse alt fra stygge fuger, flekker og sprekker, til fornyelse av møbler og andre ting som er verd å ta vare på.

Se mer her →

Ta vare på råvarer og restemat

Vi nordmenn kaster 1 av 6 handleposer med mat hvert år. Vi kaster mest frukt og grønt, brød og bakevarer og middagsrester. Vi ønsker å hjelpe deg med riktig oppbevaring av råvarer og restemat. Riktig oppbevaring gir mye lenger holdbarhet, mindre matkast og bedre økonomi. Bra både for miljøet og lommeboka!

Gå til tips →