Ovalt med diamantbelegg
Håndtak av behandlet Pakkawood
Brukes av kokkene på de danske og norske landslagene
699,-
Produktdetaljer
Skjerpestål EGO. Dette skjerpestålet sliper eggen slik at kniven får tilbake sin skarphet. Størrelsen er 20 cm. Ved å dra kniven kun noen få ganger blir den sløve kniven skarp igjen. Et tradisjonelt skjerpestål brukes ikke til å slipe kniver, men til å gjenopprette det eggen. Eggen legger seg ofte ned under bruk og gjør kniven mindre skarp.
Skjerpestålet er i rustfritt stål med diamantbelegg. Diamantbrynet er smidig og ovalt som gir knivsamlingen en ny egg. Diamantbryne med såkalte monokrystaline diamanter, gjør eggen skarpere. Et slikt bryne har også lengst levetid. Håndtaket er laget i behandlet pakkatre som både gir et vakkert uttrykk og er behagelig å holde i. Håndtaket er trykkimpregnert for å motstå at treverket sprekker opp i kontakt med vann.
Hvordan bruke skjerpestål?
- Hold knivbladet på skjerpestålet i en vinkel på 15 grader.
- Stryk hele bladet langsomt med et lett og jevnt trykk i hele knivbladets lengde ca 6-10 ganger på hver side.
Det spiller ingen rolle om du stryker mot eller vekk fra deg selv.
Sløve kniver er farligst fordi man må da bruke mer kraft, og da er det større risiko for at kniven glipper og man kutter seg. Skjerp knivene med jevne mellomrom, så de holder seg skarpe. Dette gir også knivene lengt mulig liv. Forskjellen på å skjerpe kniven og å slipe er når man sliper, fjerner man biter av stålet, mens når man skjerper, glattes eggen.