Black Friday og Black Week

Black Friday er en av årets desidert mest populære handledager. Og det med god grunn! I 2024 må du holde av datoen 29. november. Få tips til hvordan du kan gjøre de beste kjøpene under Black Friday og Black Week↓

Black Friday – først litt historie

Black Friday har lenge markert starten på jule- og julegavehandelen. Og du kjenner kanskje til at Black Friday alltid faller på fredagen etter Thanksgiving – en nasjonal merkedag i både USA og Canada?

Det finnes mange teorier om hvordan betegnelsen Black Friday oppsto. Men teorien, som stammer tilbake til 1960 tallet – og som sannsynligvis har best rot i virkeligheten – er at det var denne dagen butikkenes regnskapstall gikk fra rødt (underskudd) til svart (overskudd), nettopp fordi så mange benyttet dagen etter Thanksgiving til å gjøre juleinnkjøp.

Black Friday i Norge

Black Friday som den ultimate handledagen har også fått godt fotfeste i Norge. Store deler av handelsstanden bruker lang på å forberede dagen – for å gi deg ekstra gode tilbud. Det samme gjelder oss!

Mens du venter....

Tips til Black Friday og Black Week

Forbered deg!

Lag en liste over ting du virkelig trenger. Og ha ønskelister fra dem du skal handle julegave til klar. På denne måten kan du lettere peile deg inn på riktige butikker, og viktigst av alt – unngå impulskjøp! Hos oss vil du finne kvalitetsvarer fra kjente merker til hele hjemmet.

Vær klubbmedlem

Som klubbmedlem får du som regel ekstra goder – og ekstra gode priser. I Jerniaklubben får også dette, men du får også alle kvitteringer lagret på brukeren din slik at du har full oversikt over kjøpshistorikk. Og handler du julegave til andre kan du bestille digital byttelapp som gjør det enklere for mottakeren å bytte gaven ved behov.

Meld deg inn i Jerniaklubben nå

Ha et budsjett!

Det er lett å la seg rive med av alle tilbudene, men sett en økonomisk grense for hvor mye du er villig til å bruke på Black Friday – og hold deg til den.

Finn info på nett

Det er mange butikker som tilbyr fantastiske rabatter på Black Friday, men det kan være en god idé å sjekke ut tilbudene og tilgjengelighet på nett før du fysisk haster fra butikk til butikk på en travel dag som denne. På jernia.no kan du enten handle og få varene levert rett hjem, eller du kan reservere varene i din nærmeste Jernia-butikk og være sikker på at handelen er i boks før du drar til butikken.

Sjekk returrettigheter

Før du handler, bør du sjekke butikkens returrettigheter. Noen ganger kan det være vanskelig å returnere varer kjøpt på Black Friday. Hos oss kan du bytte det du handler på Black Week og Black Friday helt fram til 10. januar.

Oppsummert kan Black Friday og Black Week være en spennende affære for shoppingentusiaster. Og bruker du Black Friday og Black Week godt, er det mye penger å spare om du handler smart.

Lykke til og god handel Black Friday (og Black Week)

Og mens du venter på 29. november kan du finne kvalitetsvarer til gode priser her.