Mmmmm-marshmallows! Uansett om du liker marshmallows best i kakao, på grillen eller spiser de som de er, vil du elske disse hjemmelagde marshmallowsene. Takket være vaniljesukker med ekte vanilje er de mye bedre enn alternativet du finner i butikkhylla. De er heller ikke vanskelige å lage. Med riktig verktøy går det lekende lett.
La hjemmelagde marshmallows ta kakaoen til nye høyder. Foto: Marianne Pfeffer Gjengedal
Hjemmelagde marshmallows
Ingredienser:
- 9 ark gelatin
- 1,5 dl vann
- 300 g sukker
- 90 g eggehvite
- 1 ts vaniljesukker
- Rosa og grønn pro gel farge eller konditorfarge
- Finkornet sukker til strø
Slik gjør du:
- Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann.
- Ha 1,5 dl vann og sukker i en tykkbunnet kjele og kok til det er en sirup på 120 ºC. Bruk et sukkertermometer for å sjekke at du har riktig temperatur, da får du best konsistens på marshmallowsen. Ta kjelen av platen.
- Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i sirupen.
- Visp eggehviter i en kjøkkenmaskin til det begynner å skumme.
- Rør vaniljesukker ut i sirupen og hell den fortsatt glovarme sirupen i marengsen mens kjøkkenmaskinen går. Pisk til massen er tykk og blank, men fortsatt litt varm.
- Fordel ⅔ av marshmallow-massen i to boller, så du har omtrent lik mengde i tre boller. Ha litt grønn konditorfarge og litt rosa konditorfarge i hver sin bolle og vend rundt med en slikkepott til du har en lys rosa og lys grønn marshmallows-masse. Ha det rosa og det grønne tilbake i den hvite og vend rundt én gang for å marmorere de tre fargene sammen.
- Ha litt nøytral olje på tørkepapir og smør et tynt lag olje på et bakepapir.
- Ha marshmallows-massen over på papiret og stryk ut til ca 2 cm lag. La stå en times tid til det har stivnet. Dryss finkornet sukker på toppen og vend over på benken, ta av bakepapiret og dryss over sukker.
- Ha litt olje på en skarp kniv og skjær marshmallowsen i terninger. Ha sukker på alle sider av bitene. Du kan også ha litt olje på pepperkakeformer og stikk ut morsomme fasonger.
Hjemmelagde marshmallows med sukkerstø og ulike former. Foto: Marianne Pfeffer Gjengedal
Marshmallowsen som er til overs etter pepperkakeformene putter du i en egen boks og spiser litt av nå og da.
Smart utstyr:
Kjøkkenvekt
Kasserolle
Visp
Kjøkkenmaskin
Bakebolle
Sukkertermometer
Pastafarge
Skåler
Slikkepott
Kokkekniv
Pepperkakeformer
Oppbevaringsglass