<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">
Jul

Hjemmelaget julepynt med Halvor Bakke: Eikenøtter

Julepynt som du lager selv er den man setter høyest pris på! Ikke bare er det hyggelig å lage noe sammen, men å kunne pakke frem hjemmelaget julepynt år etter år gjør høytiden ekstra hyggelig.

Hjemmelaget julepynt med Halvor Bakke: Eikenøtter

Julepynt som du enkelt lager selv!

Julepynt kommer i alle slags former og fasonger. Halvor elsker alt som er naturlig og ekte, og denne gangen har han vært ute og plukket eikenøtter som han med noen enkle triks gjør om til lekker julepynt. Etter du har varmebehandlet nøttene kan denne julepynten brukes flere år etter! Disse små, dekorative gylne nøttene kan du bruke til å dekorere julebordet, feste i tråd og henge på treet eller gi bort som en ekstra oppmerksomhet til vertinnen.

Dette trenger du:

 • Eikenøtter
 • Lakk i gull
 • Klarlakk
 • Lim
 • Dobbelsidig teip

Fremgangsmåte:

 1. Legg først nøttene i ovnen på 100 grader i 45 minutter for å trekke ut så mye fukt som mulig. Ta av «hatten» på nøttene. Disse skal vi lime på igjen senere.
 2. Når nøttene er ferdig varmebehandlet, er det på tide å spraye dem. Pass på å dekke underlaget godt så du ikke får spraymaling på bordet eller gulvet.
 3. Bruk så en planke eller lignende og fest en dobbelsidig teip på.
 4. Deretter plasserer du eikenøttene med bunnen ned i teipen og sprayer med lakken i gull.
 5. La det første laget tørke. For at gullet skal sitte ekstra godt på kan du spraye med et lag klarlakk.
 6. Når lakken har tørket er det på tide å lime på hattene på bunnen av nøtten igjen. Hattene har vi valgt å ikke spraye for å få frem kontrasten mellom gull og den naturlige fargen fra nøtten.

 

Så enkelt kan det også gjøres. Og det er ikke bare eikenøtter som kan lakkeres. Har du noen gamle julekuler, julepynt eller figurer som dere har lyst til å freshe litt opp? Bruk lakken i gull og spray over for en helt ny pyntegjenstand. Om du heller foretrekker sølv til ditt julehjem kan du også bruke denne fargen istedenfor. Hva med noen lekre kongler i sølv? Eller en trollhassel i gull dekorert med eikenøttene? Se hvordan Halvor har brukt disse eikenøttene til å dekorere et litt annerledes julebord her.

 

Relaterte produkter