1. Hjem
 2. Inspirasjon
 3. Hus og hage
 4. Bli kvitt mus og rotter
Hus og hage

Bli kvitt mus og rotter

Høsten har meldt sin ankomst og snart kommer kulden og vinteren. Lite overraskende er det ikke bare oss mennesker som trekker oss inn og tilbringer mer tid innendørs når det blir kaldere i lufta. Rotter og mus vil også søke varme og ly – unngå å få mus i hus. Her er våre tips for å bli kvitt mus og rotter effektivt og humant!

Bli kvitt mus og rotter

Musen er en dyktig klatrer og klarer enkelt å skvise seg gjennom små sprekker i grunnmur eller andre åpninger for å komme inn. Både ly, varme og mat er attraktive mål for en liten gnager. De liker seg godt i fukt, så kjellere er et rom hvor mange opplever plager med skadedyret samtidig som de kan slå seg til rette på loft og inne i veggen din. I tillegg til å være en ubehagelig plage kan både rotter og mus være bærere av smitte og selve dyret og avføringen deres er svært illeluktende. Her gir vi deg tipsene for hvordan du kan bli kvitt mus og rotter.

Bli kvitt mus

Elektrisk musefelle Victor Multikill er den kraftigste musefellen du får tak i på konsumentmarkedet og perfekt for deg som ønsker å bli kvitt mus effektivt og hygienisk. En elektrisk musefelle er miljøvennlig og gjør at du slipper å bruke gift. Fellen har to innganger som leder inn til et kammer hvor man plasserer et agn. Inne i kammeret må musen gå over en metallplate som gir et kraftig og raskt elektrisk støt som tar livet av dyret på under tre sekunder. Kammeret roteres deretter og tømmer musen i et eget oppsamlingsrom. Oppsamlingsskuffen rommer ca. 10 døde mus. Et lys på toppen av kassen signaliserer om det er blitt fanget mus, når oppsamlingsskuffen er full og når det trengs et batteriskift.

Musefellen Victor Multikill passer for områder med mye mus da den avliver opptil 150 mus per batteriskifte. Musefellen er til innendørs bruk og plasseres der du opplever et problem med skadedyret.

Victor Multikill elektrisk musefelle er den kraftigste som finnes på markedet. I tillegg er den miljøvennlig og du slipper å håndtere gift.

Bli kvitt rotter

Rottene er en mye større gnager enn musen og har kapasitet til å gjøre stor skade på ditt hjem. Rottene elsker og gnage på omtrent hva som helst og kan bite over strømledninger, gnage i stykker treverk og vannrør. Oppdager du rotter i hjemmet bør du handle raskt da de formerer seg hurtig og hyppig. Akkurat som musen er rotten illeluktende og kan bære smitte.

Er du usikker på om du har fått rotter på besøk? De vanligste tegnene på at rotter har tatt seg inn i hjemmet er lyder fra vegg, tak eller gulv. De er mest aktive om natten så forsøk å hør etter når mørket har falt. Lukt og ekskrementer er også tegn på at enten rotter eller mus har kommet seg inn.

En elektronisk rottefelle fra Victor kan hjelpe deg med å bli kvitt rotter. Den er så kraftig at den effektivt dreper selv de største rotter. Victor rottefelle dreper 50 rotter per batteriskifte på samme humane måte som musefellen med elektrisk støt.

Victor rottefelle er en elektronisk rottefelle som dreper selv de største rotter. Plasser den langs veggen der rotter helst ferdes.

Enkel i bruk

I tillegg til å være miljøvennlige er Victor mus- og rottefelle også hygieniske og svært enkle i bruk. Du slipper å håndtere gift og du slipper å håndtere de døde gnagerne. Fellene er også helt trygge for barn og kjæledyr da all mekanisme er skjermet under et lokk. Slik gjør du:

 1. Sett batterier i den elektroniske fellen
 2. Åpne lokket på toppen
 3. Plassér en liten mengde med lokkemat på veggen bakerst i kammeret. Vi anbefaler peanøttsmør, sjokolade eller tørket kjøtt. Bruk en q-tips eller tannpirker for å plassere agnet slik at du ikke overfører lukten av menneske til fellen. Lukk lokket.
 4. Plassér musefellen eller rottefellen langs en vegg der du har observert aktivitet. Mus og rotter beveger seg helst langs vegger der de føler seg tryggest.
 5. Aktiver fellen ved å sette knappen i ON posisjon. Et grønt lys vil blinke for å signalisere at musefellen er aktivert.

Lyskoder

 • Grønt lys vil blinke opptil 24 timer for å indikere at fangst. Tøm fellen og plassér ny lokkemat.
 • Gult lys viser at oppsamlingskuffen er full.
 • Rødt lys blinker raskt ved en feilmelding, og blinker sakte for å indikere lavt batteri.

Tips for effektiv fangst

Den vanligste feilen vi gjør når vi oppdager mus eller rotter er at vi rett og slett blir for ivrige i jakten på skadedyrene. For best effekt av Victor musefelle og rottefelle anbefaler vi å først sette ut fellene uten lokkemat. Grunnen til dette er at både mus og rotter er skeptiske vesener som aner fare på ferde når det blir endringer i deres miljø. Er du tålmodig og lar fellene stå et par dager uten mat, vil gnagerne bli vant med fellen og anse den som en del av sitt miljø. Når dyrene føler seg trygge er det større sjanse for at de går etter lokkematen.

Det er også viktig å tenke på at mus og rotter går til den mest tilgjengelige maten. Har du andre klappfeller med lokkemat i tillegg til den elektroniske fellen, er det større sannsynlighet for at gnagerne velger denne maten framfor den som ligger under lokket i den elektroniske fellen. Ønsker du å bli kvitt mus og rotter med din elektroniske gnagerfelle, slik at du slipper å håndtere de døde dyrene, anbefaler vi derfor at du unngår å bruke klappfellene samtidig.

Victor musefelle samler fangsten i en egen oppsamlingskuff som du enkelt og hygienisk kan tømme i søppelkassen. Oppsamlingskuffen rommer ca. 10 døde mus

Forebyggende tiltak mot rotter og mus

Det finnes en del enkle grep man kan ta for å unngå rotter og mus i og rundt huset ditt. Som nevnt søker skadedyrene husly når temperaturene faller samtidig som de også jakter på mat. Pass derfor på at alle sprekker i fasader og andre mulige innganger er tettet igjen. Mus kan trenge seg gjennom små rom og sprekker på 6 millimeter mens rotter trenger 12 millimeter for å ta seg inn. Stålull er et effektivt tetningsmiddel. La heller ikke søppel og annet rot stå ute langs huset ditt.

Med disse tipsene ønsker vi deg en riktig god og gnagerfri høst!