Sammen gir vi nytt liv til gamle stekepanner, gryter og ødelagt servise

Du får 20 % innbytterabatt* på tilsvarende vare når du leverer den gamle til gjenvinning hos oss.

*Rabatten trekkes fra ordinærpris og kan ikke kombineres med andre tilbud.

Du kan levere gamle stekepanner hos Jernia og få 20 % innbytterabatt på ny
Gjenbruk sparer 94 % av energiforbruket

Vi vil ha stekepanna tilbake!

Ikke bare stekepanna, men også gamle gryter, kasseroller og kjøkkenkniver. Metallet sender vi med Norsk Gjenvinning til resirkulering slik at metallet kan brukes igjen. Og vinningen er stor. Gjenbruk av metall er ti ganger mer klimavennlig enn utvinning av råmaterialer. Og like viktig er råvareknapphet – for å produsere nye produkter av resirkulert metall trenger vi ditt gamle.

Sammen reduserer vi klimafotavtrykket med 80 %

Ødelagt glass og servise skal verken i glasscontainer – eller restavfall!

Endelig er det en gjenvinningsløsning for porselen, keramikk, krystall og drikkeglass. I samarbeid med Norsk Gjenvinning sørger vi for at det som tidligere måtte i restavfallet kan få nytt liv som erstatning for betong i produkter til byggebransjen. Alt av glass, porselen og keramikk som blir levert til oss blir gjenvunnet. De vil utgjøre 60 % av nye byggematerialer, og kutter klimaavtrykket på materialene med 80 %.
Innbytte av glass, porselen og keramikk gjelder foreløpig fra Trondheim og sørover.

Les mer om miljøløsningen

Ofte stilte spørsmål

Resirkulering av glass og porselen

Innsamlingsløsningen er forbeholdt emballasjeglass og -metall. Glass som ikke er emballasje kan inneholde bly som forurenser det øvrige glassavfallet. Og det samme gjelder porselen. Så lite som 20 gram porselen i glasscontaineren kan ødelegge for resirkulering av et helt tonn emballasjeglass.

Det som havner i restavfallet går til forbrenning og blir igjen med asken. Dermed får vi ikke utnyttet den verdifulle råvaren.

Du kan levere drikkeglass, karafler, servise, ildfaste former og vaser i tillegg til stekepanner, gryter, kasseroller og kjøkkenkniver til resirkulering hos oss. Når du leverer ødelagt vare til gjenvinning får du 20% innbytterabatt på tilsvarende vare dersom du ønsker å kjøpe ny.

Emballasjeglass som syltetøyglass og glassflasker legges i container for glass- og metallgjenvinning.

Nei, du må ikke kjøpe ny for at vi skal ta det i mot. Det viktigste med denne ordningen er at vi sammen får resirkulert mest mulig. Vår innbytterabatt er et insentiv for riktig avfallshåndtering. Målet er at flest mulig leverer inn ødelagte produkter slik at de kan gjenvinnes fremfor å havne i restavfallet eller forurense resirkuleringen av glass- og metallemballasje.

Alt hjelper! Siden 2019 har Jerniakunder gitt mer enn 33 tonn gammelt metall nytt liv. Det er mange stekepanner som ellers kunne vært på avveie. Vi ser at det nytter når mange bidrar. Det langsiktige målet for både metall, porselen og keramikk er å samle inn like mye som vi faktisk selger.

Pakk avfallet godt inn i papir slik at du sikrer deg mot ulykker på veien. Vårt aller beste tips er å ha en plastbøtte med lokk stående et trygt sted. Legg knust glass og porselen i denne slik at avfallet også er forsvarlig oppbevart før du kommer deg avgårde til Jernia-butikken for avlevering.

100,- innbytterabatt

Visste du at...

Du får 100,- i innbytterabatt ved kjøp av en gjenbrukt brannslukker når du leverer din gamle 6 kg brannslukker hos oss. Enkelt og trygt for deg – best for miljøet.

Les mer om gjenbrukte brannslukkere