Sammen gir vi nytt liv til gamle stekepanner, gryter og ødelagt servise

Og om du trenger ny, får du 20% innbytterabatt på ny vare når du leverer den gamle til gjenvinning hos oss.

Finn nærmeste butikk for innbytte

Stekepanne, gryte og kjøkkenkniv

Få 20% innbytterabatt

Drikkeglass, porselen og keramikk

Få 20% innbytterabatt

Knuste drikkeglass, ildfaste former og stekepanner har én ting til felles

Snurr film!

Innbytterordning for glass, porselen og keramikk

Endelig kan du levere ødelagt glass og servise til gjenvinning

Det har ikke vært noen gjenvinningsløsning for porselen, keramikk, krystall eller drikkeglass før nå. I samarbeid med Norsk Gjenvinning vil vi sørge for at det som tidligere måtte i restavfallet kan få nytt liv som erstatning for betong i produkter til byggebransjen.

Les mer om hvordan et avfallsproblem kan bli en miljøløsning →

 

Spar miljøet med resirkulering

Sammen kan vi gjøre en forskjell!

Resirkulering av metall

Du bidrar til å spare opptil 94% av energiforbruket

Gjenbruk av metall er hele ti ganger mer klimavennlig enn produksjon av nytt og sparer miljøet for opptil 94% energiforbruk i forhold til nyutvinning.

Resirkulering av glass og porselen

Du bidrar med å redusere klimafotavtrykket med 80%

Alt av glass, porselen og keramikk som blir levert til Jernia blir gjenvunnet. De vil utgjøre 60 % av nye byggematerialer, og kutter klimaavtrykket på materialene med 80 %.

Innbytteordning

Vi heier på innbytterne!

Vi ønsker å bidra til en mer bærekraftig utvikling og tar imot ødelagt porselen, keramikk og drikkeglass i tillegg til stekepanner, gryter, kasseroller og kjøkkenkniver til resirkulering. Lever din gamle stekepanne eller tallerken hos oss, og vi sørger for riktig avfallshåndtering. Og trenger du ny, får du 20% innbytterabatt.

*Merk: Rabatt trekkes fra ordinær pris og kan ikke kombineres med andre tilbud. Innbytte av glass, porselen og keramikk gjelder foreløpig fra Trondheim og sørover.

Ofte stilte spørsmål

Innsamlingsløsningen er forbeholdt emballasjeglass og -metall. Glass som ikke er emballasje kan inneholde bly som forurenser det øvrige glassavfallet. Og det samme gjelder porselen. Så lite som 20 gram porselen i glasscontaineren kan ødelegge for resirkulering av et helt tonn emballasjeglass.

Det som havner i restavfallet går til forbrenning og blir igjen med asken. Dermed får vi ikke utnyttet den verdifulle råvaren.

Du kan levere drikkeglass, karafler, servise, ildfaste former og vaser i tillegg til stekepanner, gryter, kasseroller og kjøkkenkniver til resirkulering hos oss. Når du leverer ødelagt vare til gjenvinning får du 20% innbytterabatt på tilsvarende vare dersom du ønsker å kjøpe ny.

Emballasjeglass som syltetøyglass og glassflasker legges i container for glass- og metallgjenvinning.

Nei, du må ikke kjøpe ny for at vi skal ta det i mot. Det viktigste med denne ordningen er at vi sammen får resirkulert mest mulig. Vår innbytterabatt er et insentiv for riktig avfallshåndtering. Målet er at flest mulig leverer inn ødelagte produkter slik at de kan gjenvinnes fremfor å havne i restavfallet eller forurense resirkuleringen av glass- og metallemballasje.

Alt hjelper! I løpet av 2019 ga Jerniakundene over 5,7 tonn utgåtte stekepanner nytt liv. Det er mange stekepanner som ellers kunne vært på avveie. Vi ser at det nytter når mange bidrar og det langsiktige målet for både metall, porselen og keramikk er å samle inn like mye som vi faktisk selger.

Pakk avfallet godt inn i papir slik at du sikrer deg mot ulykker på veien. Vårt aller beste tips er å ha en plastbøtte med lokk stående et trygt sted. Legg knust glass og porselen i denne slik at avfallet også er forsvarlig oppbevart før du kommer deg avgårde til Jernia-butikken for avlevering.

*Vi gjør oppmerksom at rabatten regnes fra ordinær pris og ikke kan kombineres med andre tilbud.