100,- i innbytterabatt*

Lever din gamle brannslukker

Velg gjenbruk

Spar miljøet for 38 kg CO2

Sammen gir vi din gamle brannslukker nytt liv ♻️

Sammen med Miljø Norge kan vi gi nytt liv din gamle brannslukker. Du leverer den gamle og utdaterte brannslukkeren til din lokale Jernia-butikk. Miljø Norge tar i mot utdaterte brannslukkere, utfører service og returnerer tilbake til markedet – like god som ny.

Trygt for miljøet – enkelt og sikkert for deg.

Levert til gjenbruk
Så god som ny

Få 100 kr i innbytterabatt for din gamle brannslukker

Når du leverer din utdaterte og gamle 6 kg brannslukker til din lokale Jernia-butikk får du 100,- innbytterabatt ved kjøp av en gjenbrukt brannslukker fra Miljø Norge*. Du sparer penger, men minst like viktig, du sparer også miljøet for 38 kg CO2 når du velger å kjøpe en gjenbrukt brannslukker framfor en ny.

 

Et smart klimavalg

Gjenbrukte brannslukkere:

Sammen kan vi lukke kretsløpet

Dette er en drøm gått i oppfyllelse for Jernia, at vi nå har fått aktører som Miljø Norge som utfordrer dagens prosesser og forretningsmodeller. Med de salgsvolumene vi estimerer av brannslukkere reduserer vi alene klimaavtrykket med 1000 tonn CO2. Ambisjonen er å rulle ut modellen gjennom hele kjeden, og på sikt kun selge resirkulerte brannslukkingsapparater slik at dette blir et lukket kretsløp.

Espen Karlsen, Administrerende Direktør Jernia

Sammen har vi spart nesten 220 tonn CO2 i 2022

Ved at kundene våre valgte gjenbrukte brannslukkere fremfor nye i 2022 sparte vi miljøet for nesten 220 tonn CO2. Det tilsvarer 1420 bilturer Oslo-Trondheim, tur-retur.

*Kilde: Hva får jeg for et tonn CO2, Fremtiden i våre hender
Service i henhold til NS 3910

Så god som ny

Miljø Norge er registrert som godkjent virksomhet i henhold til NS 3910 av RVB – Rådet for vedlikehold av brannslukkemateriell.

NS 3910 fastsetter krav til vedlikehold av brannslukkere. Den fastsetter også kompetansen til personer og virksomheter som utfører vedlikeholdet.

Miljø Norge utfører serviceprosess i henhold til NS 3910. Dette sikrer at kvaliteten på gjenbrukte brannslukkere er like god som på nye. Samtidig sikres en forsvarlig håndtering av farlig avfall.