Medlemspris
699,-
Ikke medlem 1 449,-
Nettlager • Midlertidig utsolgt
På lager i 1 butikk • Klar på 1 time
Den første Global kniven så dagens lys i 1985. Uhørt skarp og unikt design- ingen hadde noensinne sett noe liknende. Laget av 100% rustfritt stål fra spiss til håndtak. Komin Yamada fikk nemlig i oppgave å lage verdens beste kjøkkenkniv!
Den første Global kniven så dagens lys i 1985. Uhørt skarp og unikt design- ingen hadde noensinne sett noe liknende. Laget av 100% rustfritt stål fra spiss til håndtak. Komin Yamada fikk nemlig i oppgave å lage verdens beste kjøkkenkniv!
De første knivene ble den gang laget på bestilling fra Yoshikin, som utviklet et eget Cromava 18 stål for Global knivene. Den første kolleksjonen fra Komin Yamada inneholdt 12 kniver, og de fant raskt veien til europeiske kokker og kjøkkenentusiaster. Den unike japanske slipingen i rett vinkel, gjør knivene sylskarpe.
Materialet til Global er utviklet spesielt av produsenten Yoshikin og heter Cromova 18 stål. Cromova står for sammensetningen av innholdsstoffene i stålet: Crom, Molybden og Vanadium. 18 står for prosentdelen av krom i Yoshikins stål.
Knivstål inneholder alltid kull og krom. Andelen av kull er avgjørende for hardheten i stålet, og krom tilsettes for å gjøre stålet holdbart og hindre rustangrep. Cromova 18 stål er motstandsdyktig mot både rust, flekker og korrosjon.
Er de knivene du trenger for å løse de aller fleste kutte- og hakkeoppgaver med. Under får du hjelp til å velge den rette.
Etter hvert kjøkkenet ditt blir mer ambisiøst, vil du få større glede av å ha mer spesialiserte kniver.
Her får du en oversikt over knivene du bør ha på kjøkkenet ↓
Hvis du, av en eller annen grunn, kun skal ha én kniv på kjøkkenet, må det være en kokkekniv. Det er den mest allsidige kniven som finnes. Den egner seg til flere forskjellige skjæreteknikker på tvers av nesten alle matgrupper.
En Santoku-grønnsakskniv har en fast plass i de fleste japanske kjøkken, og er kjent som en kjapp og effektiv hakkekniv. Grønnsakskniven har et kortere og tynnere blad enn en kokkekniv. Bladet er bredere og buet og sikrer effektive, vuggende bevegelser når det hakkes og kuttes. Santoku-kniven har en fin balanse mellom håndtak og blad som sikrer god kontroll med kniven.
Universalkniven er en midt-i-mellom-kniv. Det høres kanskje ikke så prestisjefylt ut, men det den mangler i status tar den godt igjen når det gjelder bruksmuligheter. Universalkniven er for de oppgavene som kokkekniven er for stor til, og urtekniven for liten til. Om du ønsker å involvere barna på kjøkkenet og de er klare til å håndtere en skarp kniv, er universalkniven perfekt.
Med sitt karakteristiske, taggete blad jobber en god brødkniv seg raskt gjennom de mest robuste matvarene. Den får tak i den tykke skorpen på et brød bedre enn noen annen kniv. Og siden vi er en nasjon med brødspisere, er brødkniven fast inventar i alle norske kjøkken.
Fileteringskniven har et langt, smalt og fleksibelt blad som gjør den ypperlig til finskjæring og filetering av både kjøtt og fisk, men også fantastisk til å skjære pølser og skinker i ultratynne skiver. Bladet er tynnere enn på vanlige kniver, slik at det er lettere å komme til og bevege seg rundt skinn og bein. Grepet er også utstyrt med en «»stopp» funksjon så hånden ikke glir vekk når du jobber med kniven.
Globalknivene består av to utstansede greps halvdeler og et blad. Alle delene sveises og håndtaket fylles med sand for å sikre riktig balanse i kniven. Dermed unngår man skjøter hvor det kan sette seg fast smuss og matrester. Knivene er med andre ord lette å holde fullstendig rene og bakteriefri.
Hvis du effektivt skal vedlikeholde kokkekniven din før bruk, så er strykestål et godt alternativ.
Etter lang tids bruk på kjøkkenet trenger også Global-knivene å slipes for å bevare den sylskarpe kniveggen som Global er kjent for. I motsetning til typiske europeiske kniver som er vinkelslipt er Global-knivene produsert og slipt i en skarp, spiss vinkel. Dette gjør at det er ekstra viktig å holde en 15 graders vinkel under slipingen. Den spisse vinkelen kombinert med hardheten i stålet gjør at du får tilbake den unike og sylskarpe Global-kniveggen etter sliping. Og kniven vil igjen være en førsteklasses kokkekniv når du skal lage mat.
Syns du slipestål blir litt for avansert? Da er den keramiske vannsliperen et godt alternativ for deg. Hjulene er ferdig stilt i 15 graders vinkel, slik at du får den korrekte vinkelen når du sliper kniven. Hjulene er laget i to ulike materialer, et grovt som skal brukes først, og et finere som skal finslipe kniven din til slutt. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle vann, så er 7-8 drag på hvert hjul nok til å få en sylskarp knivegg på Global-kniven din.
Unngå at kniven ligger i vannbad, eller sammen med andre panner og gryter. Matrester som sitter på kniven kan gi syreangrep og resultere i små rustflekker. Rustflekkene kan fjernes med metallpussemiddel, men bør fjernes raskt for å unngå at de setter seg i dybden.
Unngå oppvaskmaskin, da mister knivene fort skarpheten og du risikerer rust- og syreangrep.
Tørk av kniven rett etter rengjøring og oppbevar knivene i knivblokk eller knivmagnet.
Medlemspris
Ikke medlem 1 449,-
Nettlager • Midlertidig utsolgt
På lager i 1 butikk • Klar på 1 time
GLOBAL
Rustfritt stål av høy kvalitet
Uslåelig presisjon og kontroll
Medlemspris
Ikke medlem 3 599,-
Nettlager • Midlertidig utsolgt
På lager i 56 butikker • Klar på 1 time
GLOBAL
Uslåelig presisjon og kontroll
Ideell for alle kjøkkenoppgaver
Medlemspris
Ikke medlem 3 199,-
Nettlager • Midlertidig utsolgt
På lager i 89 butikker • Klar på 1 time