Male ute | Eksteriørmaling og malerverktøy

Velg farge og bestill ferdigblandet utemaling og terrassebeis på nett
– og hent i én av våre butikker.

Finn riktig farge og maling her

Forarbeid

3 ting du skal gjøre før du starter å male

Vaskemiddelet som brukes er sterkt og etsende, så beskytt deg godt med vernebriller, gummistøvler og hansker som tåler kjemikalier. Se trinnene ↓

Trinn #1

Grundig rengjøring

Påfør middelet med en lavtrykksprøyte for jevn påføring. Start fra bunnen og jobb deg oppover for å unngå skittstriper. Følg bruksanvisning for vaskemiddelet med hensyn til virketid. Husk å dekk til vinduer slik at du slipper merker fra vaskemiddelet på vindusflatene.

Skrubb så bort skitt og smuss. Fyll en bøtte med vann og litt rengjøringsmiddel og skrubb godt med en vaskekost og rikelig med vann. Bruk gjerne et forlengerskaft. Skyll godt av med rent vann til alt rengjøringsmiddel er borte. Skyll ovenfra og ned.

Trinn #2

Fjern løs maling, treverk og murpuss

Før du starter å male er det lurt å gjøre klar overflaten. Ved hjelp av en universalskrape skraper du vekk løs maling. Bruk gjerne forlengerskaft for å komme til høyt oppe.

Når du har skrapt ferdig må du slipe med et slipepapir for å få vekk synlige skarpe kanter. Husk at bart treverk må grunnes. Legg ny grunning der det er behov. Det samme gjelder bar mur.

Forarbeid husvegg

Utstyrsliste til husvegg

Mur og grunnmur

Utstyrsliste til mur

Forarbeid vindu

Utstyrsliste til vindu

Forarbeid gjerde

Utstyrsliste til gjerde

Forarbeid terrasse

4 trinn for godt forarbeid

Terrassebeisfjerner er sterkt så beskytt hud og øyne med vernebriller, hansker som tåler kjemikalier- og et par gummistøvler. Se trinnene ↓

Trinn #1

Rydd, fei og dekk

Rydd unna møbler og andre gjenstander. Finn fram feiekosten og fei bort alt som ligger løst. Bruk maskeringstape og maskeringsfolie til å dekke over områder som ikke skal behandles.

Trinn #2

Fjern gammel beis

For at ny beis skal trekke ned og impregnere treverket, må treverket renses med terrassebeisfjerner. Påfør rensemiddelet med en malerullforlengerstang.

Skrubb hver terrassebord med en vaskekost. Ha en stor bøtte med vann og rensemiddel slik at du kontinuerlig kan tilføre fukt mens du vasker- da går det enklere. Bruk en universalskrape på beis som ligger igjen etter vasking.

Trinn #3

Skyll og tørk

Bruk rikelig med vann og skyll godt med slik at alt rensemiddel fjernes fra overflaten. Skyll helt til det ikke lenger skummer. Nå skal terrassebordene tørke helt før du påfører ny beis. Beregn 3-4 dager ved ca 20 ºC. Og husk at det er bedre å la det tørke én dag for mye enn én dag for lite.

Terrasserens

Utstyrsliste til vask og sliping av terrasse

30 dagers åpent kjøp!

Vi tar tilbake det du ikke bruker

Sørg for du har nok utstyr for å fullføre helt til siste finish. Utstyr til overs kan du returnere til butikk og få pengene tilbake. Merk at produktene må være ubrukt og i original emballasje. Merk at ferdigblandet maling ikke omfattes av angreretten, og kan ikke returneres.