UNIVERSALKNIV JU-65
UNIVERSALKNIV JU-65
Logo for MAC

MAC UNIVERSALKNIV JU-65

0 av 5

Robust konstruksjon

Ergonomisk håndtak

Allsidig i bruk

Elegant design

Betal nå, senere eller del opp. Les mer.

Nettlager 6 på lager


Se hvor raskt du kan få varen

Logg inn for å legge i ønskeliste

Produktdetaljer

Japansk grønnsakshakker / nakiri fra MAC. Ideell for hakking, kutting og finkutting av grønnsaker, frukt, kjøtt og fisk. Den rette kanten gjør at hele bladets lengde kan komme i kontakt med skjærebrettet uten å måtte vippe kniven. Brukes vanligvis av japanske kokker for å utføre Katsura-Muki, en japansk teknikk for å lage tynne ark av en grønnsak som for eksempel kan brukes til sashimi. Men kniven kan også brukes som en flerbrukskniv for kjøtt og sjømat. Selv om dette er en solid kniv, skal den ikke brukes som en tung kløyv for å skjære gjennom harde matvarer som bein og frossen mat. 

Knivbladet er laget av rustfritt stål med høyt innhold av kullstoff, legert med krom, molybden og vanadium. Kniven er produsert og håndslipt av profesjonelle håndverkere fra Seki, Japans sverdsentrum. Seki er kjent for mer enn 700 års knivproduksjon. Skaftet er pakka tre og poleringen av skaftet gjør det svært motstandsdyktig mot fett, vann og oppvaskmiddel. Håndtaket vender noe mer oppover for å gi deg bedre komfort når du bruker kniven. 

Kniven vaskes for hånd og tørkes godt etter bruk. Eggen kan slipes på keramisk slipestav, diamantsliper eller stein med en vinkel på 15 grader. Oppbevar kniven i en knivblokk eller på en magnetlist for å ikke skade eggen. Bruk ikke kniven på bein, harde emner eller frossen mat. Da brukes kniver som MAC har designet for dette. 
Bladlengde 16,5 cm.

Vurderinger og omtaler