1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Baking
  4. Eplekake – Så godt kan høsten smake
Baking

Eplekake – Så godt kan høsten smake

Slik baker du en god og saftig eplekake!

Eplekake – Så godt kan høsten smake

Ved å spille av videoen, godtar du YouTube's bruk av informasjonskapsler. Mer info.

Eplekake er godt året rundt, men eplekake er ekstra populært om høsten. Eplekake smaker nemlig ekstra godt om du bruker norske, litt syrlige epler.

Om du er så heldig å ha epler i hagen, eller en god nabo i nabolaget som er villig til å dele på godene, er selvplukkede epler helt perfekt i denne eplekaken. Men uansett – eplesesong eller ei – denne oppskriften bør du prøve!

Eplekaken kan fint nytes alene, men jazzer du opp serveringen med krem, vaniljekrem eller vaniljeis får du en ekstra søt prikk over i’en.

Oppskrift på eplekake

Ingredienser:

  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 4 egg
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 store epler
  • 1 ts kanel
  • 2 ss grovhakkede mandler (kan droppes)

Fremgangsmåte:

  1. Visp smør og sukker hvitt med en kjøkkenmaskin.
  2. Visp inn ett egg av gangen.
  3. Bland alt det tørre sammen, og spe det inn i kakerøra.
  4. Skrell eplene og skjær de i båter eller smale skiver. Legg epleskivene i en bolle, dryss over kanel og miks til kanelen er jevnt fordelt blant epleskivene.
  5. Smør en springform og ha i ⅔ av røra. Bre røra utover i bunnen av formen med en slikkepott.
  6. Fordel epleskivene i kakeformen, og klatt resten av røra på eplene. Røra vil smelte sammen under steking og dekke eplene.
  7. Stek på 175°C i 45 min-60 min til eplene er myke og kaken er gjennomstekt. Bruk gjerne en kakenål eller lignende for å sjekke om eplekaken er gjennomstekt. Stikk kakenålen midt i kaken. Kaken er gjennomstekt om kakenålen er ren når du tar den ut.
  8. Avkjøl eplekaken på rist og server!

Å bake eplekake krever ikke mye utstyr. Men med riktig utstyr blir bakingen mer fornøyelig. Foto: Marianne Pfeffer Gjengedal