Velkommen til Jernia Vaffelfond

Er du eller dine barn aktive i en klubb, forening, lag eller korps som baserer seg på frivillig innsats? Da kan du søke Jernia Vaffelfond om økonomisk støtte.

Gavekort verdi 20.000,-

Jernia ønsker å gi tilbake til de som gir året rundt! Nominer de du mener gjør en forskjell for ditt lokalmiljø! Alle lag, foreninger, klubber, korps og organisasjoner som baserer seg på frivillig innsats kan nomineres. Vinnere av Jernia Vaffelfond tildeles et gavekort til verdi 20.000,-.
Søknadsskjemaet finner du lenger ned på siden.

Vinnere etter nominasjonsrunden som ble avsluttet 25.mars blir kontaktet etter påske og annonseres på denne siden.

Formål

Formålet med Jernias Vaffelfond er å hedre og støtte den norske lokale dugnadsånden som er drivkraften i mange fritidsaktiviteter, ikke minst for barn og ungdom.

Vi gir 10,-

For hvert vaffeljern vi selger går 10 kroner til Jernia Vaffelfond. Wilfa bidrar med ytterligere 5 kroner for hvert Wilfa vaffeljern som selges hos Jernia eller på jernia.no. I tillegg vil en rekke av Jernias leverandører gi årlige bidrag til fondet.

Hvordan velger vi?

Jernias Vaffelfond har et styre bestående av tre personer. Disse velger hvem som innvilges støtte basert på innkommende søknader. De lokale Jernia-butikkene vil være med å nominere søknader som behandles av styret.

Pr. 15.10.2017 består styret i Vaffelfondet av Adm. Direktør Espen Karlsen og to forhandlere. Søknadene vil bli evaluert med bakgrunn i prosjektets omfang, beskrivelse og en geografisk fordeling av mottakerne. Prosjekter som tildeles midler fra Jernias Vaffelfond vil bli offentliggjort på Facebook og jernia.no.

Vi gratulerer

4 heldige vinnere av Jernia Vaffelfond, desember 2018.

Hjelp mæ å hjelpe, Trøndelag
– En frivillig organisasjon som hjelper økonomisk vanskeligstilte personer og familier i Trøndelag.

Nes Skolekorps, Nes
– Nes skolekorps er et middels stort korps med ca. 70 musikanter fordelt på aspirantkorps, juniorkorps, rekruttkorps og hovedkorps. En arena for musikalske utfordringer og opplevelser som gir spilleglede!

Vaffelgutta, Oslo
– En frivillig organisasjon med over 450 engasjerte frivillige. Organisasjonens fokus er å glede medmennesker i en vanskelig livssituasjon. I tillegg til ukentlig levering av vafler til de som trenger det mest, organiseres også andre arrangementer for hjemløse som nyttårs- og vaffelfester.

 Tveit IL turløypegruppe, Kristiansand
– En undergruppe i Tveit Idrettslag i Kristiansand. De planlegger, gjennomfører og vedlikeholder merkede turstier for å oppnå målet om at flest mulig skal kunne bruke naturen til rekreasjon og avkobling.

15 heldige vinnere av Jernia Vaffelfond, mars 2018.

Sylling Rideklubb, Sylling
– En rideklubb med ca 300 medlemmer i alle aldre.

Konnerud Sanitetsforening
, Drammen
– Frivillig forening med 154 medlemmer. Driver med frivillig arbeid rettet mot barn og unge, eldre og fortrinnsvis kvinner.

«Språktrening på onsdag»
(opplæring og trening av norsk), Sel
– En gjeng frivillige som i 3 år har stilt opp hver onsdag for å lære flyktninger, asylsøkere og immigranter å snakke bedre norsk.

Turbofjøla, Enebakk
– Ren dugnaddrevet alpin-/slalåmbakke på Flateby. De produserer snø, sitter heisvakt osv på frivillig basis for å gi barn og unge i den lille bygda et tilbud.

Stokke IL Håndball
, Stokke
– Håndballgruppe med 242 medlemmer som er drevet gjennom dugnad. Idrettslaget har mange frivillige som stiller opp.

SK Baune
, Landås/Bergen
– De har et sterkt klubbmiljø med mange barn og flinke foreldre. All trenerinnsats og klubbinnsats mot barne- og ungdomsidretten er dugnadbasert.

Stiftelsen Veien Ut
, Ramnes
– Stiftelsen Veien Ut bruker naturens positive effekt sammen med profesjonelle terapeuter for å hjelpe rus-avhengige til å leve et varig rusfritt liv.

Utelivsforeningen For Studenter i Oslo, Oslo
– Frivillig studentorganisasjon som jobber for å skape en sosial plattform på tvers av studier for studenter i Oslo-området.

Kristiansand Frisbeegolfklubb
, Kristiansand
– KFGK er en klubb for alle. Yngste medlem er 9 år og eldste 69 år. De erfarer at unge som faller utenom de tradisjonelle lag-idrettene, ofte finner seg tilrette i denne.
sporten.

Stiftingen Sæbø dampskipekspedisjon
, Sæbø
– Målet er å ta vare på, og blåse liv i den gamle dampskipekspedisjonen på kaia i vakre Hjørundfjord. Visjonen er å skape det beste helårssamfunnet i Norge og skape kai-kultur.

Melhus Speidergruppe, Melhus
– Ulike aktiviteter for barn og unge, fra 8 år til forbi videregående. Fokus på å gi mestring i natur og samfunn gjennom samhandling og samarbeid med andre.

Frivillig sentralen i Tromsø Røde Kors
, Tromsø
– Røde Kors skal avdekke, hindre og lindre menneskelig nød og lidelse.

Moss IL Friidrett
, Moss
– Moss IL er en friidrettsklubb med utøvere i alderen 6 år til senior og veteraner. De siste årene har klubben slitt litt med rekruttering, men opplever nå en bedre vekst med flere barn på treningene.

Søndre Skjeberg Sanitetsforening
, Borgenhaugen/Sarpsborg
– Forening med ca 120 medlemmer. De har ofte vaffeljernene varme når de hjelper til under influensa-vaksinasjonen i kommunen, serverer vafler på «Allsang på tunet» ved Skjeberg rådhus, ordner dugnader osv.

Våre vaffeljern

Vi gir vi 10,- til Jernias Vaffelfond for hvert vaffeljern vi selger