Det skal være trygt å handle hos oss

Viktig informasjon

Vi følger Folkehelseinstituttets retningslinjer vedrørende smittevern og har fokus på hygiene i alle ledd for å begrense spredningen av koronaviruset (COVID-19). Du skal føle deg trygg når du handler hos oss samtidig som at våre kolleger i butikk skal føle seg tryggere på jobb. I situasjonens alvor tar vi noen ekstra forholdsregler og oppfordrer deg til å gjøre det samme. 

1) Handle på nett og få varene helt hjem

Når du er fornøyd med handlekurven kan du velge hjemlevering og få varene helt til døra. Den enkleste og tryggeste måten å handle på.

2) Klikk og hent

Sitt i sofaen og bestill varene på nett. Du kan velge å hente bestillingen i din Jernia-butikk. Reservasjonen holdes i 2 dager. Merk at bestillingen ikke er reservert før du mottar bekreftelse på SMS/e-post. Først da kan du hente din bestilling ferdig pakket i butikk.

3) Mange timer i døgnet

Vi vil oppfordre de som kan til å unngå de mest hektiske tidene om du skal oppsøke fysisk butikk. Sprer vi kundetrykket gjør vi det enklere både for medarbeidere og kunder til å holde minst én meter avstand.

4) Hold avstand

På grunn av økt trafikk vil noen butikker oppgi «maks antall kunder i butikk». Vi ber om at dette respekteres. Våre medarbeidere vil bruke munnbind i situasjoner som tilsier at det er fornuftig, og vi oppfordrer deg til å gjøre det samme.

Kundetrafikk

Når er det tryggest å handle i butikk?

Her er en illustrasjon som viser oversikt over kundetrafikk i våre butikker i løpet av en dag. Om du har anledning vil vi anbefale å ta sikte på de lave søylene når du skal besøke butikk, slik at vi best mulig sprer kundetrafikken sammen.

COVID 19 - smittevernstiltak

Slik forebygger vi spredning i våre butikker

Alle våre medarbeidere gjør en super innsats hver dag, for å opprettholde rutiner for at butikken skal være et trygt sted å handle.

1) Fokus på god håndhygiene!

Medarbeidere i butikk skal vaske hender grundig og ofte. Hånd-desinfeksjon/antibac skal også til enhver tid være tilgjengelig benyttes jevnlig.

2) Desinfeksjon av overflater

Alle overflater som berøres av kunder eller medarbeidere vaskes og/eller desinfiseres kontinuerlig. Dette inkluderer desinfisering av dørhåndtak, bankterminal, kasse og lignende.

3) Minst én meter avstand

Vi hilser og gir avskjed med god avstand, og minst én meter. Smilet sitter fortsatt løst, men fysisk kontakt som klem og håndhilsning unngås. Dette gjelder medarbeidere i mellom, men også i møte med og ved betjening av kunder.

Hjelp oss å ta vare på hverandre

Vi hjelper deg gjerne i butikk, og deler fortsatt velvillig våre råd, tips og anbefalinger. For å gjøre hverdagen tryggere for oss alle, håper vi at du også er villig til å ta hensyn når du kommer for å handle. 

1) Vær forberedt

Det er enklere for oss og hjelpe deg, litt på  avstand, når du er forberedt på det du skal ha.

2) Nye komfortsoner

Hold minimum én meter avstand til andre kunder og våre medarbeidere.

3) Rene hender

Vask hendene både før du kommer i butikk og når du kommer hjem. Må du nyse eller hoste bruk albuekroken eller medbrakt tørkle.

4) Se, men ikke røre

Unngå, så langt det lar seg gjøre, å ta på varer du ikke har planer om å kjøpe.

5) Kort og godt

Vi foretrekker i disse dager at du betaler med kort. Betaler du kontaktløst minsker risiko for smitte via kontaktflate i butikken. Unngå kontanter så langt det lar seg gjøre.

6) Hjemme best

Er du i karantene eller er syk er det best for oss alle at du holder deg hjemme.