Pressemeldinger - 08 des 2021

«Ro ned julehandelen», sier Jernia

Jernia oppfordrer nordmenn til å kjøpe noen færre julegaver, og heller støtte Røde Kors´ arbeid for barn og unge. Vinterbro, 08.12.21
«Ro ned julehandelen», sier Jernia

– Overforbruket i Norge har tatt av. Vi må kunne gi hverandre julegaver, men vi trenger ikke kjøpe så enormt mange ting, sier adm. dir. i Jernias adm, Espen Karlsen.

I helsides annonser i landets største aviser 9. desember, sier Jernia at hvis du har en onkel som ønsker seg ingenting, så ikke gi ham ting.

– Vi lever i et bruk-og-kast-samfunn, der vi driver rovdrift på naturen og slipper ut alt for mye klimagasser. Vi må over i ta-vare-på-samfunnet, der varer varer lengre og det er lett å få leid eller reparert ting, sier Karlsen.

Jernias eget arbeid med grønn omstilling handler blant annet om å tilby stadig mer utleie og reparasjon, og sørge for å bruke en høy andel resirkulerte materialer i varene.

Bakgrunnen for at Jernia både støtter Røde Kors selv, og oppfordrer folk til å gjøre det, er at rekordmange barn og unge har psykiske vansker og er ensomme. Situasjonen er blitt verre på grunn av den langvarige pandemien. Røde Kors har en lang rekke tilbud til barn og unge, som leksehjelp, aktivitetshusene Fellesverkene, ferietilbudet Ferie for alle og samtaletjenesten Kors på halsen.

Pressekontakter

Espen Karlsen

Administrerende direktør Mobil: 905 32 505