Klikk & Hent i over 130 butikker. Bestill hjemlevering eller med MyPack - betal med VIPPS, faktura eller betalingskort.
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Suppekraft av reker – bruk skallet som ble til overs!

Bruk rekeskallet som er igjen kok en deilig suppekraft. La dagens middag bli til den neste med et supert middagstips. Suppekraft av reker kan enkelt fryses ned og nytes senere.

Suppekraft av reker – bruk skallet som ble til overs!

Ta vare på restene

Suppekraft av skall fra skalldyr som kan oppbevares på frys, som du kan ta ut akkurat når det passer. Dette er egentlig fast food i praksis, man kan bruke en del tid på å forberede seg, så har man mye god mat i fryseren så man enkelt kan ta opp når man har det travelt. Samtidig som man får utnyttet råvarene, redusere matsvinn og får en sunn hverdag. Her viser Christian André Pettersen hvordan du kan forberede en «reste» middag etter man har kost seg med ferske skalldyr.

Vil redusere matsvinn

Espen Karlsen er leder i Jernia og er lidenskapelig opptatt av mat og miljø. Hvert år kaster vi nordmenn 41,5 kg med mat og ofte er dette helt fine varer som ikke er nødvendig å kaste. Sammen med mesterkokk Christian André Pettersen skal vi derfor vise dere enkle og smakfulle tips til hva du kan gjøre med maten som blir til overs!

Suppekraft med massevis av smak!

Suppekraft kan brukes til en rask og deilig suppe. Den kan eventuelt oppbevares i bokser– ca 2 dl suppe per person eller 1 dl saus per person. Kraft kan enkelt lages av rester, og er derfor en utmerket måte å unngå å kaste mat. Dropp buljong og unngå matsvinn. I denne oppskriften kan du enkelt inkludere typiske grønnsaker som ligger igjen i kjøleskapet (feks gulrot, kål, potet). Tips: man kan samle opp skalldyr rester i frys slik at man kan lage en større porsjon suppekraft, når man første lager.

Slik lager du rekecurry:

Utstyr:

Ingredienser til 4 stk:

  • 500 gr rekeskall eller skal fra andre skalldyr
  • 2 ss rød curry paste (fåes i de fleste dagligvare butikker og på asiatiske supermarked)
  • 2 ss solsikkeolje
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss soya saus
  • Salt
  • Urte rester (koriander, persillé, basilikum)
  • Chili, ingefær og hvitløk rester kan også brukes.
  • En skvis med lime og sitron på slutten.

Fremgangsmåte:

  1. Hell olje i en gryte og la det få høy temperatur.
  2. Tilsett red curry paste sammen med rekeskall.
  3. La dette frese og kose seg i 2-3 minutt på medium varme.
  4. Hell en halv boks med kokosmelk og kremfløte.
  5. La det koke opp og trekke i 30 minutter så de gode smakene kommer frem.
  6. Sil ut kraften med et dørslag i en bolle og trykk ned på rekeskallene så all den gode kraften kommer ut.
  7. Smak til med soyasaus, salt, lime og sitron.

Tips! Server den deilige kraften med grønnsaker, fisk og skalldyr. Ved siden av kan du servere ris, nudler eller poteter og topp med koriander.