For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Male gulv? Vi har tipsene!

Gode tips og råd om hvordan du enkelt kan male gulv og hvordan du behandler og tar vare på gulvet ditt. Med produkter fra TreStjerner kan du både lakke, olje, og male tregulv og parkett samt male laminat og gi nytt liv til hjemmet! Men husk det viktigste: Forarbeidet!

Male gulv? Vi har tipsene!

Ta vare på gulvet ditt!

Har du et gulv som har behov for litt kjærlighet? Eller er du kanskje ute etter litt enkel fornyelse i hjemmet? TreStjerner gulvmaling, gulvlakk, gulvolje og hardvoksolje er enkelt å bruke. Det er produkter som er kjent for sin høye kvalitet og som gir et lekkert resultat. Uansett type gulv så har vi tipsene for å ta vare på det!

 

Tregulv og parkett

Male gulv

Uansett om du skal male, olje, eller lakkere tregulvet er det viktigste at overflaten er ren, tørr og fri for såpe, støv, bonevoks og andre fettstoffer. Ubehandlet tregulv renses grundig med TreStjerner Gulvrens. Dersom gulvet er behandlet tidligere (malt, oljet eller lakkert) må det mattslipes før rengjøring og maling. Bruk pussepapir med 150 i grovhet. Husk også rett utstyr! Forlengerskaft gjør jobben mer effektiv. Benytt også engangshansker, maskeringstape til lister, dekkfolie samt pensler til detaljarbeidet. 

Når det rensede ubehandlede tregulvet er tørt, påføres to strøk med sperregrunn. La det så tørke i minst 12 timer mellom hvert strøk. Tidligere behandlede gulv trenger ett til to strøk med sperregrunn. Dette gjelder dersom det er blitt kvistgjennomslag i gulvet. Dersom det ikke er kvistgjennomslag eller gulvet ikke er slipt ned til ubehandlet treverk trengs ikke sperregrunn. 

Gulvet er nå klart for å males! TreStjerner gulvmaling er kjent for sin allsidighet og høye kvalitet på de aller fleste flater. Start malingen langs veggene og lister med en flat pensel. Bytt deretter over til et forlengelsesskaft med malerulle for effektivt arbeid. Det lekreste resultatet oppnås ved å gå over med en flat pensel og etterstryker. 

 

Olje gulv med gulvolje

Påfør gulvolje feltvis på 4-5 bord om gangen på renset og tørt tregulv med en rulle. Fordel langs hele lengden av borden for bedre kontroll, unngåelse av ujevn tørking og et godt resultat. La oljen virke i 5-10 minutter og se om det trengs mer. Bruk så en gumminal for å trekke av overflødig olje samtidig som du jevner den ut.

Tips! Overflødig olje kan overføres og brukes på de neste bordene! Ta så en klut som ikke loer og tørk over. La tørke i 12 timer før du etterpolerer gulvet med en liten mengde gulvolje. Ønsker du en beskyttende hinne, men vil bevare oljens utseende – påfør to lag med lakken TreStjerner Gulvmatt!

 

Olje gulv med hardvoksolje

Sørg for at for at hardvoksenoljen er godt blandet. Rør godt om både før og under bruk. Hardvoksoljen påføres i jevne, tynne strøk med enten rull eller pensel. Bruk gjerne forlengerskaft for å forenkle arbeidet. Påfør hardvoksoljen på 2-3 bord av gangen i hele lengderetningen, og etterstryk med lakkpensel. Jobb slik feltvis til flaten er ferdig hardvoksoljet. 

På nye og nedslipte flater anbefales 2 strøk med hardvoksolje. 

Dersom du ønsker innfarging på gulvet behandler du først gulvet med gulvolje, og påfører deretter ett strøk med klar hardvoksolje. 

 

Lakke gulv

Som med maling, påfører du lakken langs lister og vegger først med pensel. Hell så lakken ut på et mindre område på det rene tregulvet eller parketten og fordel i samme retning som bordene med en rulle. Tips! Ved å ikke rulle for fort unngår du at det kommer luft i mellom strøket.

Laminatgulv – enklere blir det ikke!

Male laminat

Laminatgulv er svært slitesterkt og praktisk. Praktisk er det også at laminatgulv ikke krever noen grunning før maling! TreStjerner gulvmaling gjør seg godt på eldre laminatgulv men om laminatet er svært «glossy» og glatt er det lurt å ta en test med gulvmalingen før du setter i gang. Ta gjerne testen et lite synlig sted i hjemmet! Påfør maling etter samme prinsippet som tregulv. Dette er virkelig en kort vei til en stor endring!

Male trappen?

Her kan du enkelt benytte den prosedyren som når du skal male gulvet! Dette gjelder også om du skal lakke og olje trappen.

 

Slitestyrke index

TreStjerners slitestyrke index er et flott hjelpemiddel for å finne riktig produkt til riktig bruk. Indeksen er grundig utviklet gjennom tester over mange år og er tatt utgangspunkt i hva som er normal slitasje for en familie på fire med kjæledyr!

 

 


Anbefalte produkter