<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Lag mat som Jamie Oliver

Det trenger ikke være så vanskelig å lage litt sunnere mat.

Lag mat som Jamie Oliver
JAMIE OLIVER: Jamie Oliver er med tiden blitt en svært kjent kokk. I samarbeid Tefal har han utviklet en serie stekepanner og gryter.

I samarbeid med Tefal har Jamie Oliver utviklet en serie stekepanner med non stick-belegg. Produktene i serien er enkle å håndtere og passer for hobbykokken og for deg som stresser litt med å få middagen på bordet hver dag.

– Det som er kult med Jamie Oliver-produktene, er at dette er produkter som han også bruker selv, sier Marie S. Hansen i Groupe SEB Norge, leverandør av Tefal.

Stekepannen i serien har – som alle Tefals panner med keramisk- og non stick-belegg, thermo spot i midten som forteller deg når pannen er varm. Silikonhåndtaket gir godt grep, i tillegg til at stekepannene er laget i aluminium og er lettere å håndtere.

LES OGSÅ: Her er det ekstra viktig med regelmessig rens

SMARTE FUNKSJONER: Stekepannen har thermo spot i midten av pannen som forteller deg når pannen er varm. Teflonbelegg gjør den også enkel å rengjøre.

SMARTE FUNKSJONER: Stekepannen har thermo spot i midten av pannen som forteller deg når pannen er varm. Teflonbelegg gjør den også enkel å rengjøre.

Gjør det lettere å lage sunn mat

Stekepanner i aluminium med non stick-belegg er utrolig praktisk i en hektisk hverdag. De er kjappe å rengjøre, er lette å håndtere og du kan droppe stekefettet.

– Den største fordelen med et non stick-belegg er at du ikke trenger olje eller smør, så det er lettere å lage sunn mat. I tillegg er det veldig enkelt med tanke på rengjøring, sier Hansen.

Om du kan ha stekepanner med teflon i oppvaskmaskinen, avhenger av hva slags belegg pannen har, men i de fleste tilfeller er det nokså unødvendig.

– Enkelte typer teflonbelegg kan ta skade av såpen som brukes i vaskemaskin, mens det med andre kan gå helt fint, sier hun.

Hun understreker imidlertid at det vil gå langt raskere å skylde stekepannen i vasken med en børste. De fleste stekepanner med non stick-belegg vil ikke ta skade av litt vanlig oppvasksåpe, men det er som regel ikke nødvendig for å få bort eventuelle matrester.

BRUKER DET SELV: - Det som er kult med Jamie Oliver-produktene, er at dette er produkter som han også bruker selv, sier Marie S. Hansen i Groupe SEB Norge, leverandør av Tefal.

BRUKER DET SELV: – Det som er kult med Jamie Oliver-produktene, er at dette er produkter som han også bruker selv, sier Marie S. Hansen i Groupe SEB Norge, leverandør av Tefal.

Støpejern, aluminium eller keramisk stekepanne?

Men det er mye å velge i – stekepanner i forskjellig materiale, med og uten non stick-belegg, og for mange er det et must at de kan brukes på induksjonstopp.

– Det er mye å velge i, så det er viktig å sette seg inn i hva som finnes og hva du trenger, sier Hansen.

De fleste non stick-panner er i aluminium. Keramiske stekepanner tåler derimot mer varme, og er dessuten veldig slitesterke, men du må bruke smør eller olje for at maten ikke skal sette seg, og de er vanskeligere å rengjøre.

LES OGSÅ: Kan du se hva som er spesielt med serviset?

I non stick-pannen skal du helst være litt mer forsiktig med spisse og skarpe gjenstander som kan ødelegge belegget, men den tåler en god del og du trenger ikke kun å bruke silikonspader.

I non stick-pannen skal du helst være litt mer forsiktig med spisse og skarpe gjenstander som kan ødelegge belegget, men den tåler en god del og du trenger ikke kun å bruke silikonspader.

Tåler fint stål, men unngå spisse redskaper

I non stick-pannen skal du helst være litt mer forsiktig med spisse og skarpe gjenstander som kan ødelegge belegget, men den tåler en god del og du trenger ikke kun å bruke silikonspader.

– I våre non stick-panner kan du godt bruke stål, men du skal være forsiktig med veldig spisse redskaper.

Støpejernspanner er også blitt populære igjen. Disse kan bli veldig varme, og krever at du kan litt om temperaturer og matlaging. Støpejernspannene er ofte ganske tunge, men kommer i dag i lettere varianter enn før.

Når det gjelder hvorvidt du kan bruke stekepannene på induksjonstopp er det som regel ikke noe problem.

– De fleste stekepanner som selges i dag kan brukes på induksjonstopp, og alle våre stekepanner kan brukes på induksjon.

Alt du trenger for å lage mat som Jamie Oliver: