<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

La en robotklipper gjøre jobben for deg

Stadig flere nordmenn velger å kjøpe seg robotklipper – og med god grunn.

La en robotklipper gjøre jobben for deg

– En robotklipper sparer deg for både tid og kostnader, sier Christian H. Brenne, administrerende direktør i Stiga.

Han forteller at de har sett en voldsom vekst i salget av robotgressklippere i Norge de siste fire-fem årene. Det selges rundt 25.000 robotgressklippere hvert år, noe som er et høyt antall i europeisk sammenheng.

– Nordmenn er over gjennomsnittet interessert i teknologi. Det viser også undersøkelser, forklarer direktøren.

 

GRESSKLIPPER: La roboten gjøre jobben med å klippe plenen mens du bruker sommerdagene og finværet til andre sysler. FOTO: Produsenten

 

Slik fungerer robotgressklipperen

Når du har gått til innkjøp av en robotgressklipper begynner du med en installasjon i hagen, som bestemmer hvilke områder du ønsker å klippe.

– Det begynner og starter med ladestasjonen. Du finner et egnet område for ladestasjonen med strømuttak, og tar utgangspunkt i dette når du legger opp den avgrensende kabelen som bestemmer områdene for klipperen, sier Brenne.

Poenget er at du skal få klippet så mye som mulig uten at du selv trenger å gjøre noe.

– Områdene kan deles inn i flere soner. Deretter programmerer du hvor ofte robotgressklipperen skal klippe og hvilke tidspunkt den skal klippe på. Når dette er gjort, så vil det gå av seg selv.

– Når robotgressklipperen trenger å lade, vil den gå tilbake til stasjonen og fortsette når den er ladet opp eller når den er programmert til å fortsette neste gang, sier direktøren.

LADESTASJON: Når robotklipperen trenger å lade, vil den automatisk gå tilbake til ladestasjonen og fortsette når den er ladet opp eller når den er programmert til å fortsette neste gang. FOTO: Produsenten

 

Du kan styre klipperen med smarttelefonen

Stiga sine robotgressklippere er laget for å jobbe effektivt. De er utstyrt med kraftige batterier som gjør at de kan klippe lenge av gangen, før den automatisk går tilbake til ladestasjonen.

– Dette er viktig, for det frigjør mest mulig tid til bruk av hagen, sier Christian H. Brenne.

Stiga Autoclip 225 S har en arbeidstid på 2 timer og 30 minutter og kan klippe opp til 1100 kvadratmeter. Stiga Autoclip 223 har en arbeidstid på 1 time og 45 minutter og kan klippe opp til 800 kvadratmeter. Begge er utstyrt med knivblad som klipper 28-30 meter i minuttet.

Robotgressklipperne har sensorer på hjul og støttehjul og nødstopp for optimal sikkerhet. I tillegg er de utstyrt med Bluetooth, slik at du kan styre klipperen med smarttelefonen din.

– En fordel med mobilen er god skjerm og et godt brukergrensesnitt, men du kan programmere den på både maskin og telefon. Med mobiltelefonen kan du styre klipperen som en radiostyrt bil – for eksempel hvis det er en gresstust utenfor syklusen, sier direktøren.

Alle modellene har en regnsensor, slik at den går tilbake til ladestasjonen hvis det begynner å regne. Denne kan frakobles, men resultatene blir ofte ikke like gode i regn.

BRUK MOBILEN: Ved hjelp av Bluetooth kan du programmere og kontrollere robotgressklipperen med smarttelefonen din. FOTO: Produsenten

 

Smart for miljøet, lommeboken og fritiden din

Stiga sine robotgressklippere bruker marginalt med strøm, og det vil være langt billigere å bruke en robotgressklipper sammenlignet med en bensindrevet gressklipper, forklarer Brenne.

Robotklipperen er svært kostnadsbesparende for profesjonelle brukere. Brenne forteller om kommuner som tar inn robotgressklippere til større områder, der de ellers har hatt flere ansatte til å gjøre jobben.

I tillegg har den fordeler med tanke på miljøet.

– Fra robotgressklipper har du ingen avgasser som ved en bensindrevet gressklipper, og du slipper store avfallshauger. Knivbladene kutter gresset i små biter som blir liggende på plenen, og som fungerer som naturlig gjødning for gresset, sier direktøren.

ROBOTGRESSKLIPPER: Stadig flere nordmenn velger å kjøpe robotgressklipper. Den sparer deg for både tid og kostnader. I tillegg er den et godt valg for miljøet. FOTO: Produsenten

 

 

Relaterte produkter