<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">

Et servise du ikke vil gå glipp av

Tåler det meste, og er laget av prisbelønnede designere.

Et servise du ikke vil gå glipp av

Höganäs keramikk går helt tilbake til starten på 1900-tallet, men ble redesignet av den prisbelønnede designgruppen Front.

De har utviklet en serie keramikkprodukter som er perfekte til hverdags og til hyggelige kaffeselskaper i vinterkulda.

DESIGN: De enkle formene skal bringe tilbake minner om gammelt håndverk, samtidig som den passer inn i hverdagen vi lever i nå. Perfekt i høytiden.

DESIGN: De enkle formene skal bringe tilbake minner om gammelt håndverk, samtidig som den passer inn i hverdagen vi lever i nå.

Gammelt håndverk i ny innpakning

Rörstrand-serien består av krus, tekanne og boller i forskjellig farger, matte og blanke, som passer godt sammen.

– Vår inspirasjon for å formgi nye produkter for Höganäs Keramik har vi hentet fra den lange historien, håndverkskunnskap, produkter fra museer og samlinger, og ikke minst våre egne minner om den klassiske Höganäskrukken, har designerne i Front tidligere fortalt om produktene.

Rörstrand-produktene bygger på den svenske fika-tradisjonen, altså kaffepausen med «noget attåt». De enkle formene skal bringe tilbake minner om gammelt håndverk, samtidig som den passer inn i hverdagen vi lever i nå.

Höganäs er ildfast, tåler oppvaskmaskin og mikrobølgeovn.

LES OGSÅ: Slik dekker du årets fineste festbord

DEKKE BORD: Ifølge eksperten bør du velge deg ut et fargetema før du setter i gang med juledekorasjonene. I serien til Høganes finner du kopper, skåler og tekanner i ulike farger - alle passer godt sammen.

DEKKE BORD: Ifølge eksperten bør du velge deg ut et fargetema før du setter i gang med borddekorasjoner. I serien til Høganes finner du kopper, skåler og tekanner i ulike farger – alle passer godt sammen.

Smarte tips til lune kaffeselskap

Vinteren er perfekt for å samles rundt varme kanner med kaffe og te – ikke minst noen smakfulle bakevarer. Ønsker du å invitere til et lite selskap blant venner, finnes det gode råd for å skape stemning rundt bordet.

Når du skal dekke et vakkert bord, råder Marte Faafeng i Fiskars, leverandør av blant andre Höganäs Keramikk, til å starte med å bestemme deg for farger og tema.

Faafeng kan fortelle at en av de største trendene akkurat nå er naturmaterialer og selvplukk. Hent inn granbar og pynt med kongler og kvister.

– Elementer fra naturen gir en koselig og varm stemning. Bruk for eksempel granbar til å legge på bordet med litt lyslykter og kongler imellom, eller ha en vase med kvister og litt pynt, sier Faafeng.

Bruk en fin duk i lin eller et annet naturmateriale og bruk gjerne tekstilservietter. Sammen med keramikkskåler, kopper og krus er det fint med litt treverk.

– Ha inn elementer av tre som kan gi litt varme, ha en fjøl med oster og skåler med annet pålegg på, forteller eksperten.

LES OGSÅ: Slik sikrer du deg mot tyveri nå

JULELUNSJ: Frokost første juledag, eller julelunsjen med storfamilien skal være varm, hyggelig og stemningsfull. Ha inn elementer av tre som kan gi litt varme, ha en fjøl med oster og skåler med annet pålegg på, forteller eksperten.

LAG STEMNING RUNDT BORDET: Når du skal dekke et hyggelig bord, råder eksperten deg til først å velge et fargetema. Deretter bør du ta inn elementer fra naturen – en av de største trendene nå.

Flere produkter fra Höganäs: