Klikk & Hent i over 140 butikker. Bestill hjemlevering eller med MyPack - betal med VIPPS, faktura eller betalingskort.
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Hjemmelaget potetgull med kesamdressing

Med en frityrkoker kan du enkelt lage hjemmelaget potetgull. Prøv også gullvinner av Bocuse d’Or Europa sin digge kesamdressing, som er perfekt sammen med den salte chipsen.

Hjemmelaget potetgull med kesamdressing
Hjemmelaget potetgull til fredagskosen

Ingredienser

  • 200 g potet
  • 2 liter solsikkeolje/peanøttolje
  • Salt
  • 1 boks Tine Kesam
  • 2 ss shiracha
  • 1 ss hakket koriander

Fremgangsmåte

  1. Bruk en mandolin til å kutte potetene i syltynne skiver. La skivene falle direkte ned i en bolle med kaldt vann, slik at du fjerne stivelsen. Dette gjør potetene sprøere og de holder seg lenger uten å bli myke.
  2. La potetene ligge å tørke på et kjøkkenhåndkle før du friterer dem.
  3. Hell oljen i frityrkokeren og bruk et digitalt termometer for å se når temperaturen har nådd 150 grader. Friter så potetene i 6-8 minutter.
  4. Bruk en hullsleiv og ha chipsene over på en tallerken med litt kjøkkenpapir. Papiret suger til seg oljen og sørger for at chipsen holder seg sprø.
  5. Dryss salt over chipsen til slutt.
  6. Bland sammen Tine Kesam, shiracha og hakket koriander i en stavmikser og server i en liten bolle sammen med chipsen.

OBS: Sørg for at redskapene du bruker under friteringen tåler varme!

Frityrkoker av hjemmelaget potetguill

Mandelpotet egner seg veldig god til å lage hjemmelaget potetgull av.

kesamdressing

Server hjemmelaget chips med en enkel kesamdressing med chili og koriander

SE OGSÅ: Entrecotê med tryllesmør