Ingredienser
- 200 g potet
- 2 liter solsikkeolje/peanøttolje
- Salt
- 1 boks Tine Kesam
- 2 ss shiracha
- 1 ss hakket koriander
Fremgangsmåte
- Bruk en mandolin til å kutte potetene i syltynne skiver. La skivene falle direkte ned i en bolle med kaldt vann, slik at du fjerne stivelsen. Dette gjør potetene sprøere og de holder seg lenger uten å bli myke.
- La potetene ligge å tørke på et kjøkkenhåndkle før du friterer dem.
- Hell oljen i frityrkokeren og bruk et digitalt termometer for å se når temperaturen har nådd 150 grader. Friter så potetene i 6-8 minutter.
- Bruk en hullsleiv og ha chipsene over på en tallerken med litt kjøkkenpapir. Papiret suger til seg oljen og sørger for at chipsen holder seg sprø.
- Dryss salt over chipsen til slutt.
- Bland sammen Tine Kesam, shiracha og hakket koriander i en stavmikser og server i en liten bolle sammen med chipsen.
OBS: Sørg for at redskapene du bruker under friteringen tåler varme!
Mandelpotet egner seg veldig god til å lage hjemmelaget potetgull av.
Server hjemmelaget chips med en enkel kesamdressing med chili og koriander
SE OGSÅ: Entrecotê med tryllesmør