<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Fuglemater laget i harmoni med naturen

Nå kan du nyte naturen og gjøre nytte på én og samme tid.

Fuglemater laget i harmoni med naturen

Vi skal verne om naturen, men også gjøre plass til den. Å se kvitrende småfugler som meis, dompap og spurv ta for seg i matfatet er et lystig skue. Skap et mangfoldig fugleliv, rett utenfor vinduet og i egen hage, med god samvittighet.

Hele kolleksjonen av fuglematere er produsert av 100% gjenvunnet husholdningsplast i Danmark. Foto: Rosendahl Group

Hele kolleksjonen av fuglematere er produsert av 100% gjenvunnet husholdningsplast i Danmark. Foto: Rosendahl Group

De dekorative og funksjonelle fuglematerne er laget av 100% gjenvunnet plast fra Danmark. Designet er forholdsvis enkelt, men gjennomtenkt til hver minste detalj. Den nedtonede grønne nyansen gjør at fuglemateren passer inn i ethvert hagemiljø uansett årstid. Og det miljøvennlige plastmaterialet tåler alt av vær og vind, slik at du kan ha glede av fuglelivet hele året- i mange år framover.

Designet av hageentusiast

Det er Signe Wenneberg som står bak designet av Rosendahl Birds. I tillegg til å være en journalist, forfatter og foredagesholder som jobber med å fremme klimahensyn og en bærekraftig livsstil, er Signe også en hageentusiast. Hun forteller at hun ønsket å lage et produkt som kunne vise sirkulær økonomi i praksis.

– Jeg undret meg over hvor det ble av all plasten vi sorterer og leverer til gjenvinning. Og om den kunne brukes til et kreativt produkt som ikke belaster miljøet fordi det ikke tilføres noe «nytt» inn i forbrukskjeden.

Og slik startet samarbeidet som til nå har resultert til kolleksjonen av blomsterpotter av gjenbruksplast, og sist Rosendahl fuglematere av gjenbruksplast.

– Det mest inspirerende er å skape en bruksgjenstand, som folk faktisk har bruk for i hverdagen, uten å belaste miljøet. Vi har altfor høyt forbruk, og det er forbruket som har skapt klimakrisen. Å skape noe av «søppel» er meningsfullt.

Signe Wenneberg, hageentusiast og klimaforkjemper, har i samarbeid med Rosendahls designteam laget urte- og blomsterpotter av gjenvunnet plast i tillegg til fuglematerne Birds. Foto: Rosendahl Group

Signe Wenneberg, hageentusiast og klimaforkjemper, har i samarbeid med Rosendahls designteam laget urte- og blomsterpotter av gjenvunnet plast i tillegg til fuglematerne Birds. Foto: Rosendahl Group

Man skal tenke over hver minste ting man anskaffer seg: “Har jeg virkelig bruk for denne?” Og så skal man tenke over hele verdikjeden til det man ønsker å kjøpe. Opprinnelse, transport, materialer. Det lyder kanskje vanskelig, men det er det egentlig ikke. Det gjelder bare å være litt mer bevisst. Og husk ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe!

Signe Wenneberg

Laget av kortreist gjenvunnet husholdningsplast

Om du lurer på det samme som Signe- hvor det blir av plasten som samles inn, har vi hvert fall svaret på hva som skjer med plasten i Randers. Fuglematerne er nemlig produsert av husholdningsplast samlet inn i Randers. Fra Randers går turen til nabokommunen Langå hvor plasten renses og får nytt liv som brukbart plastmateriale. Prosessen avsluttes i Julesminde der fuglematerne støpes, monteres og pakkes.

Kolleksjonen Rosendahl Birds

Fuglemater med etasjer

By på mat til mange sulte småfugler samtidig med etasjeservering. Fuglemateren med etasjer finnes i to versjoner. Et fuglemater stativ med spyd som stikkes ned i plenen, eller fuglemater med snor som kan henges opp. Felles for de begge er at du enkelt kan fylle fuglefrø fra toppen slik at det fordeler seg selv nedover i etasjene, i tillegg til at de har et drenshull slik at regnvann renner av.

Fuglemater med etasjer

Fuglemater til meiseboller

Pleier du å henge ut meiseboller til småfuglene er du sannsynligvis kjent med de klassiske meisebollene i nett. Ikke bare er Birds meisebolleholder flottere å se på, men den er også et mer miljøriktig alternativ. Du trenger ikke lenger være urolig for at nettet blåser avgårde og ender som søppel i naturen. Det er plass til opptil 3 meiseboller, og om du skulle lure er også opphenget laget av gjenvunnet plast.

Til 3 meiseboller

Fuglemater i organisk form

Forkulen henger like fint fra treet som fra tak eller hjørnet på balkongen. Forkulen omsluttes av opphenget i gjenvunnet PET-plast og er en elegant detalj i designet som skaper et harmonisk og visuelt uttrykk.

Birds fuglemater i gjenvunnet plast

Urte- og blomsterpotter i gjenvunnet plast