Klikk & Hent i over 140 butikker. Bestill hjemlevering eller med MyPack - betal med VIPPS, faktura eller betalingskort.
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Flamingokake med ananas

La deg inspirere av nydelige kaker og kule trender. Rosa flamingoer superpopulære disse dager og derfor byr vi på en spennende oppskrift på en flamingokake med ananas.

Flamingokake med ananas
Ananaskake med flamingo

Denne kaken egner seg like godt som bursdagskake, som en jubileumskake.

Bunner

  • Luftig vaniljekake
  • 400 gr sukker
  • 290 gr smør
  • 5 egg
  • 3,5 ts vanilje ekstrakt
  • 400 gr hvetemel
  • 2,9 dl h-melk
  • 4 ts bakepulver

Slik gjør du

  1. Start med å varme ovnen til 160 grader og dekk bunnene og smør kakeform størrelse 2×15 cm og 2×20 cm diameter.
  2. Pisk smør og sukker til det er lyst og luftig i en kjøkkenmaskin, ca 5 minutter. Tilsett så ett egg av gangen, pisk godt mellom hvert egg.
  3. Ha så i mel og bakepulver og pisk så til alt er godt blandet.
  4. Til slutt tilsettes melk og vanilje ekstrakt som røres inn med en slikkepott.
  5. Fordel røren likt i de fire bakeformene og stek midt i ovnen i 35 -45  minutter.
  6. La bunnen stå i formene 2-3 minutter før de hvelves ut på en rist for avkjøling.

Fyll – Sveitsisk marengssmørkrem med ananascurd

Ananascurd

  • 2,5 dl ananaspurè eller usukret fersk ananasjuice
  • 65 gram sukker
  • 2 eggeplommer
  • 2 ts maizena
  • 50 gram usaltet smør i små terninger
  • 1 klype salt
  • 2 ts sitronsaft
  1. Bland alle ingredisenser utenom smøret i en tykkbunnet kjele og visp godt sammen.
  2. Kok opp på medium – høy temperatur mens du hele tiden rører med en slikkepott.
  3. Når kremen begynner å tykne tar du kjelen av varmen og pisker inn smøret. Avkjøl i kjøleskap.

Sveitsisk marengssmørkrem

(Denne kan dobles en halv gang dersom du vil ha mye krem mellom hvert lag)

  • 6 eggehvitter
  • 300 gram sukker
  • 2 ss sitronsaft
  • 450 gram usaltet smør i sukkerbit store terninger
  1. Start med å røre/ piske sammen eggehvite, sukker og sitronsaft over et vannbad med småkokene vann til sukkeret har smeltet. Dette kontrollerer du ved å ta litt av massen mellom fingrene, kjenner du sukkerkorn må du røre litt mer over varmen.
  2. Når alt sukkeret er oppløst har du blandingen over i en kjøkkenmaskin med ballongvisp. Pisk på høy hastighet til en luftig marengs og til den er helt avkjølt.
  3. Når marengsen er helt avkjølt bytter du til k-spade /flat grind på kjøkkenmaskinen og tilsetter smøret terning for terning mens maskinen går på lav til middels hastighet.
  4. Når alt smøret er tilsatt pisker du kremen til den får samme konsistens som godt pisket kremfløte.
  5. Deretter tilsetter du halvparten av den avkjølte ananascurden, en skje av gangen.
Bakeredskaper

Alt av pynt og bakeredskaper finner du hos Jernia

Montering

  1. Del kakebunnene i 2 eller 3 lag og smør godt med kremen mellom hvert lag. (Her er det også godt ha litt av den ekstra ananas curden).
  2. Smør opp begge kakene med et tynt lag av kremen og sett kjølig i minimum 30 minutter.
  3. Resten av kremen farges med Cacas pastafarge i Fuchsia i 3 forskjellige nyanser – lys, medium og mørk.
  4. Bruk en sprøytepose til hver av fargene og sprøyt en stripe med hver farge rundt kaken i størrelse 20 cm før du jevner det ut med en spatula.
  5. Den øverste kaken dekkes i hvit fondant pyntet med spiselige gull detaljer og en flamingo laget av fondant.

SE OGSÅ: Brownies med luftig marengs