Klikk & Hent i over 140 butikker. Bestill hjemlevering eller med MyPack - betal med VIPPS, faktura eller betalingskort.
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

3 enkle sprøyteteknikker for flotte muffins

Å pynte muffins med ulike sprøyteteknikker er superfint når du skal lage mange muffins samtidig. Her viser Konditor-Linn tre kreative og fargerike muffinstoppinger – som er superenkle å lage.

3 enkle sprøyteteknikker for flotte muffins
Hos Jernia får du kjøpt forskjellige sprøytesett med ulike tupper.

Med disse sprøyteteknikkene kan du hverdagsimponere gjestene med muffins som ser ut som de kommer rett fra bakeriet!

Linn Therese Skiftesvik er konditor, halvparten av duoen Kokken og Konditoren og viser under tre enkle, men flotte sprøyteteknikker.

Utgangspunktet er tre nydelige muffinstoppinger av én og samme base.
Velg mellom sjokolade-, bringebær- eller kremost-smak. Eller alle sammen!

(Vi anbefaler det siste – de smaker fantastisk alle sammen!) Finn oppskriften på de tre smakene her!

Ostekrem med klassisk sprøyteteknikk

Tips: La tuten sitte igjen litt etter at du har sluttet å trykke. Så “drar” du ikke kremen utover. Foto: Kokken og Konditoren

  1. Lag ostekrem-glasuren.
  2. Hell glasuren oppi en sprøytepose med en slett tyll.
  3. Klem nederst på posen, med nedre delen av hånden mens du holder tyllen helt i ro.
  4. Gjør dette til du får ønsket mengde med glasur på toppen av muffinsen.
  5. Lag en lett sirkel rundt tuppen på glasuren med tyllen, og dra sprøyteposen opp.

Bringebærtopping med snurreform

Hvordan det blir med en snurreformteknikk. Foto: Kokken og Konditoren

  1. Lag bringebær-glasuren
  2. Hell glasuren oppi en sprøytepose med en tyll med stjernetupp
  3. Klem nederst på posen, med nedre delen av hånden mens du lager en spiral med sprøyteposen, mens du jobber deg oppover
  4. Slutt å klemme og dra sprøyteposen opp

Sjokoladetopping med små spisser

Hvordan sjokoladetopping med små spisser ser ut. Foto: Kokken og Konditoren

  1. Lag sjokolade-glasuren
  2. Hell glasuren oppi en sprøytepose med en tyll med små spisser
  3. Klem nederst på posen, med nedre delen av hånden mens du lager tre små prikker på toppen av muffinsen
  4. Slutt å klemme etter hver prikk du lager, og dra sprøyteposen opp

Pynt

For prikken over ién kan du drysse pynt over glasuren. Ulike former for strø er et godt alternativ og det finnes mange ulike typer og varianter.
Det viktigste er at de er fulle av farger og fantasi –  la barna være med å bestemme!

Bare fantasien setter grenser for hva man kan pynte med! Foto: Kokken og Konditoren

Trenger du hjelp med hva slags bakeutstyr du trenger på kjøkkenet, les: Smarte bakeredskaper du ikke visste at du trengte

Saken er publisert på Plusstid.no.

Relaterte produkter