Hvis onkel ønsker seg «ingenting» til jul

Gi ingen ting

Er du en av de som står midt i julegaverushet og leter etter gave til en som ønsker seg «Ingenting»?

Støtt heller en frivillig organisasjon, så sparer du både onkel – og miljøet – for unødvendige ting.

I år er det barn og unge som trenger at vi bryr oss. Mange opplever ensomhet og psykiske plager, og det har blitt verre under pandemien. For alle dem kan Røde Kors sine lokale møteplasser, leksehjelp og samtaletilbud utgjøre en forskjell.

Med butikker spredt over hele landet er Jernia en del av 134 lokalsamfunn, der vi heier på alle frivillige som er med å skape de gode møteplassene.

Å gi ingen ting til onkel, kan bety mye for mange andre.

Gi din støtte til barn og unge i Norge

Årets viktigste julegave

Mange barn og unge opplever konflikter i møte med forventninger fra foreldre, skole og jevnaldrende. Hver dag jobber frivillige for å gi barn et mangfold av aktiviteter for å håndtere hverdagen.

Pandemien og tiltakene som ble iverksatt rammet barn og unge spesielt. Når tilbud reduseres får det store ringvirkninger. Blant annet sier 7 av 10 at de har følt seg ensomme i det siste. Røde Kors sine hjelpetjenester og fritidstilbud kan bidra positivt for deres trivsel, trygghet og psykiske helse. Kortet er en symbolsk gave, som gir støtte til Røde Kors sitt arbeid for barn og unge. Det digitale kortet kan skrives ut eller sendes elektronisk. Gjør kortet personlig ved å legge inn en egen hilsen.

Bestill kortet her

Tid for å roe ned julehandelen

Du lurer kanskje på hvorfor vi i Jernia oppfordrer deg til å kjøpe færre julegaver i år, og heller støtte Røde Kors sitt arbeid for barn og unge?

Les om movitasjonen her

I ditt lokalmiljø

Vil du bidra med noe du brenner for?

Frivillighetsbarometeret viser en betydelig nedgang i andelen som har gjort frivillig arbeid fra 2020 til 2021, og med stor sannsynlighet skyldes dette pandemien. For samfunnet er det alvorlig, da det vises til at frivillig innsats forebygger ensomhet og er med på å inkludere folk i nærmiljøet.

Er du en av de mange som gjerne vil inn i frivilligheten og bidra med noe du brenner for? Besøk Frivillig.no. Det er en nasjonal digital oppslagstavle for frivillige oppdrag, som gjør det enkelt for deg å finne noe du kan bidra med i ditt lokalmiljø. Mange oppgaver venter den som har lyst og hjerterom. Hjelp med øvelseskjøring, lekser, organisering av kultur og idrett, eller trøst for mennesker i en vanskelig situasjon er bare noen av oppgavene du finner på nettsiden.

Finn din lokale frivillighetsorganisasjon her