Episode 9 Frei

Velkommen til øya Frei utenfor Kristiansund. Her forvandles en gammel klippfiskbrygge til et familielokale med morsomme løsninger.

Før

Foto: TMM produksjon

Det var litt av et prosjekt å få benkeplaten på plass, men vel verdt strevet. Her er det duket for hygge og gode minner. En lun nisje skaper ekstra sitteplass og er en smart utnyttelse av trappeoppgangen. Takbjelkene fikk til slutt favorittfargen 9938 Dempet Sort og skaper kontrast mot spilene, men gir allikevel et rolig uttrykk. Foto: Ragnar Hartvig.

Etter

Foto: Ragnar Hartvig

Fargeinspirasjon

Takbjelker, sidebjelker og utforinger rundt vindu er malt med LADY Supreme Finish 15 Silkematt i fargen 9938 Dempet Sort

Fargeinspirasjon

Den nye benken samt utvendige dører og vinduer er malt med Drygolin Ultimat Dør og Vindu i fargen 9918 Klassisk Hvit.

Planer om forandring hjemme?

Nå kan du bestille ferdigblandet maling på nett

Enten du skal kjøpe maling fra Jotun, sparkel eller malerull har vi det du trenger! Vi viser deg hvordan du skal male og gir deg råd om hvilken maling du trenger. Hos oss kan du enkelt velge farge og bestille ferdigblandet maling på nett– og hente i én av våre butikker innen 3 timer.

Gå til vårt malingsunivers →

Levert av Jernia

Riktig kjøkkenutstyr

Mattilberedning er enklere, og mye hyggeligere når du har riktig og funksjonelt kjøkkenutstyr.

Se alt vi leverte til episoden

Halvors Bacalao

Dette trenger du:

  • 1 kg utvannet klippfisk
  • 1 kg potet
  • 1 kg løk
  • 2 stk rød chili
  • 5 båter hvitløk
  • 3 bokser hakkede hermetiske tomater
  • 4 stk laurbærblad
  • 20 stk sorte oliven
  • 3 dl olivenolje

Slik gjør du:

1) Rens klippfisken for skinn og bein, og skjær den i ca. 2-3 cm tykke skiver.
2) Skjær poteter og løk i ca. 5-6mm tykke skiver.
3) Legg fisk, poteter og løk lagvis i en stor kjele.
4) Kutt chili i små biter (bruk frøene også om du vil ha bacalaoen sterkere). Grovhakk hvitløk og legg i gryta sammen med laurbærblad, chili, oliven, tomater og olivenolje. Kok opp, senk varmen og sett på lokk. La bacalaoen småkoke  i ca. 1 time. Smak til med litt salt og pepper.

Server gjerne med godt hvitløksbrød.