Brannsikkerhet i hjemmet

Brannsikkert hjem

Med små forebyggende grep kan du få et brannsikkert hjem, og unngå små tabber som kan få store konsekvenser.

 

Brannslukkingsapparat

 

Et brannslukningsapparat er en rimelig måte å beskytte dersom det først skulle oppstå brann. Den vanligste i boliger er brannslukkingsapparater med pulver, da skum ofte brukes til brann i bensin og olje. 

Gode brannslukkingsapparater

Slik sjekker du om brannslukningsapparatet virker

Det anbefales at vi skal sjekke brannslukkingsapparatet fire ganger per år. Pass på at bruksanvisningen står vendt ut mot rommet. Sjekk trykkindikatoren: er trykket på det grønne feltet? Snu pulverslukkeren på hodet og holde den mot øret i 5-10 sekunder. Da skal du høre at pulveret inne i brannslukningsapparatet er løst. 

 

Røykvarslere

 

Har du røykvarslere i alle rom? Røykvarslere må være plassert i rommet den skal oppdage brannen. Derfor er det lurt å plassere en røykvarsler i stua, på kjøkkenet, og i gang utenfor soverom. 

3 krav til røykvarslere

1. Minimum én røykvarsler i hver etasje.

2. Skal dekke kjøkken, stue, utenfor soverom og tekniske rom.

3. Skal tydelig kunne høres når dørene mellom rommene er lukket.

(Ref. norskbrannvern.no)

Våre beste røykvarslere

3 smarte grep

Komfyrvakt, brannteppe og brannstige

Komfyrvakt

Nesten halvparten av alle brannutrykninger skyldes branner og branntilløp som starter ved komfyren? Derfor anbefaler Norsk Brannvernforening komfyrvakt.

Brannstige

Housegard Brannstige er enkel å bruke og oppbevare siden den er både kompakt og portabel. Da kan den enkelt flyttes til en alternativ rømningsvei.

Brannteppe

Et brannteppe egner seg til å kvele flammen på mindre branner. For eksempel tørrkoking, brann av olje eller fett, eller brann i klær. I tillegg blir det mindre søl sammenlignet med med et brannslukkingsapparat. 

Bålvettregler

 

 

Brannsikre tips på tur

Les bålvettreglene som er utviklet av Hold Norge Rent og Norsk Friluftsliv til neste gang du skal ut i naturen.

Les mer her

Smarte produkter

Brannvern til båt og campingvogn

Det er lurt å tenke på brannvern, også når du ferdes på havet eller i campingvogn. Her er fire smarte og nette brannvernprodukter du kan ha med deg.