Brannslukker

Et brannslukningsapparat er viktig for å begrense skader dersom det først skulle oppstå brann. Kravet er én i hver bolig, men har du flere etasjer anbefales én i hver etasje

Gode brannslukkingsapparater

Det vanligste i boliger er brannslukkingsapparat med pulver.

Slik sjekker du om brannslukningsapparatet virker

Det anbefales at vi skal sjekke brannslukkingsapparatet fire ganger per år. Pass på at bruksanvisningen står vendt ut mot rommet. Sjekk trykkindikatoren: er trykket på det grønne feltet? Snu pulverslukkeren på hodet og holde den mot øret i 5-10 sekunder. Da skal du høre at pulveret inne i brannslukningsapparatet er løst. 

Få 100,- innbytterabatt

Gi din gamle brannslukker nytt liv♻️

Vi vil ha din gamle brannslukker! Lever din gamle brannslukker hos oss og få 100,- innbytterabatt ved kjøp av en gjenbrukt brannslukker fra Miljø Norge. Du sparer både penger og miljø når du velger å kjøpe en gjenbrukt brannslukker framfor en ny.

Les mer

Røykvarslere

Har du røykvarslere i alle rom? Røykvarslere må være plassert i rommet den skal oppdage brannen. Derfor er det lurt å plassere en røykvarsler i stua, på kjøkkenet, og i gang utenfor soverom. 

3 krav til røykvarslere

1. Minimum én røykvarsler i hver etasje.

2. Skal dekke kjøkken, stue, utenfor soverom og tekniske rom.

3. Skal tydelig kunne høres når dørene mellom rommene er lukket.

(Ref. norskbrannvern.no)
Viktig tips

Velg riktig batteri

Unngå litium batteri til røykvarsler. Røykvarsleren vil nemlig ikke fange opp at batteriet er i ferd med å bli tomt for kapasitet.

Våre beste røykvarslere

3 smarte grep

Komfyrvakt, brannteppe og brannstige

Komfyrvakt

Nesten halvparten av alle brannutrykninger skyldes branner og branntilløp som starter ved komfyren. Derfor anbefaler Norsk Brannvernforening komfyrvakt.

Brannstige

Langt ned? Bli tryggere med en kompakt og portabel brannstige som er enkel i bruk og som lett kan flyttes til en alternativ rømningsvei.

Brannteppe

Et brannteppe egner seg til å kvele flammen på mindre branner som ved tørrkoking, brann av olje eller fett, eller brann i klær. Det blir også mindre søl enn med et brannslukkingsapparat. 

Bålvettregler

Brannsikre tips på tur

Les bålvettreglene som er utviklet av Hold Norge Rent og Norsk Friluftsliv til neste gang du skal ut i naturen.

Smarte produkter

Brannvern til båt og campingvogn

Det er lurt å tenke på brannvern, også når du ferdes på havet eller i campingvogn. Her er fire smarte og nette brannvernprodukter du kan ha med deg.