Ta vare på mer

Skal alt det vi bruker og omgir oss med vare lenge, må det også kunne vedlikeholdes og repareres, og da helst på en så enkel måte som mulig. Klarer vi det, sparer vi både materialer og energi. Vi krever derfor at våre leverandører kan levere reserve- og erstatningsdeler til produktene sine, og til en pris som gjør det billigere å fornye enn å kjøpe nytt. Vi tilbyr deg dessuten utleie- og innbytteordninger, samt løsningene og kunnskapen du trenger for å vedlikeholde og bevare hjemmet og tingene dine, både utvendig og innvendig. Som vi sier i Jernia: Vi fikser det sammen!

Hos Jernia kan du leie verktøy du ikke bruker så ofte

Hvor ofte trenger du egentlig en tepperenser, en kappsag eller vinkelsliper? Som regel altfor sjeldent til å forsvare plassen i boden eller garasjen. Hos oss kan du i stedet leie slikt utstyr de gangene du trenger det. Det er smart både for lommeboka, miljøet og bodplassen.
Les mer →

Jernia Verksted forlenger levetiden til det du har

Nei takk til «bruk og kast», og ja takk til «ta vare på». Jernia Verksted gjør det enkelt for deg å reparere, og nettopp «ta vare på» det du har. Hos Jernia Verksted reparerer vi utvalgte produkter slik at de varer lenger, og du slipper å kjøpe nytt. Det er smart, både for deg og for miljøet.

Les mer  →

Hos Jernia får du reservedeler til produktene vi selger

Hvorfor kjøpe noe nytt når det bare er en del som er blitt borte eller ødelagt? De fleste av produktene vi omgir oss med, blir like gode som nye hvis du bare kan erstatte delen som mangler eller er slitt ut. Vi krever derfor at våre leverandører kan levere reserve- og erstatningsdeler til produktene sine, til en pris som gjør det billigere å fornye enn å kjøpe nytt. Det gjør gode valg enklere.

Les mer →

Hos Jernia får du hjelp til å ta vare på det du eier

Vedlikehold og gjenbruk er enklere enn du tror, når du først kan det, og har utstyret som trengs. Hos oss i Jernia får du hjelpen du trenger. Vi leier deg utstyr og forteller deg hvordan du enkelt kan fikse alt fra stygge fuger, flekker og sprekker, til å fornye møbler og andre ting som er verd å ta vare på. Velkommen innom! Det er bare å spørre.

Les mer →

Hos Jernia får du hjelp med de «vanskelige» valgene

Det fins nok større utfordringer i livet, men iblant kan det å finne riktig nyanse av grått eller turkis være en utfordring stor nok for de fleste. Våre medarbeidere er opplært til å hjelpe deg med å ta slike «vanskelige» valg. De har både fagkunnskap og erfaring de gjerne deler med deg. Stikker du innom en av våre butikker, sørger vi for at du velger riktig på første forsøk. Du finner også hjelp og inspirasjon på nettsiden vår og på Youtube.

Jernia Youtube

Hos Jernia får du hjelp til å kaste mindre mat

Vi har nesten vondt for å si det, men vi nordmenn kaster så mye som hver sjette handlepose med mat vi bærer inn i på kjøkkenet. Særlig er det frukt og grønt, brød og bakevarer og middagsrester som ender i avfallsspannet. En enkel måte å redusere dette matsvinnet på, er å ha gode og praktiske bokser å oppbevare mat på. Det får du hos oss. Våre oppbevaringsbokser tar vare på smak og konsistens og forlenger holdbarheten, slik at du kaster mindre og reduserer bruk av engangsemballasje. Det er bra både for miljøet og lommeboka!

Les mer →

Hos Jernia kan det du ikke bruker lenger, få nytt liv

Er boden full, og samvittigheten for dårlig til å kaste? Vi kan gjøre det lettere å rydde. Hos oss kan du levere mange ting du ikke lenger bruker til gjenvinning. Vi tar imot glass, porselen, steintøy, gryter, stekepanner, kniver og elektrisk avfall, og sørger for at du kanskje får det tilbake en dag, i ny form …

Innbytteordning

Hos Jernia får du «pant» på gjenvinnbare kjøkkenredskaper

Vel, pant er kanskje å ta vel hardt i. Innbyttetilbud er nok mer presist. Poenget er i hvert fall at vi gir deg 20 prosent rabatt på gryter, stekepanner og kniver hvis du leverer inn din gamle i bytte. Det gjelder også for knust porselen og glass som kan gjenvinnes. Vi leverer det videre, slik at det får nytt liv.

Les mer →

Knivsliping

Hos Jernia blir kjøkkenkniven så god som ny igjen

Trenger du virkelig ny kjøkkenkniv? Hvorfor ikke heller slipe den du har? Ta den med til oss, så fikser vi det. Vi har utstyr og fagkunnskap som sikrer at knivene dine alltid er en glede å bruke. Og skulle du ha skuffen full av kniver du ikke lenger bruker, kan du leverer dem inn til oss, og gi metallet nytt liv. Vi gir deg dessuten 20 prosent «innbytterabatt» på en ny kniv.

Les mer →

Innbytteordning

Hos Jernia kan du levere knust glass og servise til gjenvinning

Livet til et drikkeglass eller tallerken trenger ikke ende i restavfallet. Hvis du skulle være så uheldig å knuse det, kan det i stedet få nytt liv som erstatning for betong i bygningsprodukter. I samarbeid med Norsk Gjenvinning har vi derfor startet innsamling av knust porselen, keramikk, krystall og drikkeglass. Det betyr at uhellet blir litt mindre om noe går i gulvet.

Les mer →

Hos Jernia kan du levere elektriske produkter til gjenvinning

En dag vil til og med de beste elektroprodukter slutte å virke. Men det betyr ikke at livet til materialene det består av er endt. Det meste kan gjenvinnes. I samarbeid med Norsirk tar vi derfor imot såkalt EE-avfall i Jerniabutikker, slik at materialene får nytt liv i nye produkter. Helt uten kostnad for deg.